Túrós derelye

Dietetika
2013. január 30. 15:54
Módosítva: 2015. november 04. 13:49

Édességkedvelők figyelmébe egy finomság!

Túrós derelye

Túrós derelye

Túrós derelye

Forrás: EgészségKalauz


4 főre

Hozzávalók:

32 dkg finomliszt

1 db tojás

Túró

Tejföl

Reszelt citromhéj

Vaníliás cukor

40 dkg túró

Elkészítés:

Lisztből (32 dkg) és tojásból (1 db) félkemény tésztát gyúrunk, pihentetjük és vékonyra nyújtjuk. Egyik felére, egymástól azonos távolságba kis kupacokat teszünk a töltelékből (a túrót áttörjük, tojássárgájával, kevés tejföllel, citromhéjjal, vaníliás cukorral eldolgozzuk), a közöttük levő részt tojásfehérjével, vagy vízzel megkenjük és a tészta másik felét ráhajtjuk, jól lenyomkodjuk és derelyevágóval eldaraboljuk. A töltött tésztát vízben főzzük ki és pirított zsemlemorzsában óvatosan megforgatjuk. Tálaláskor tetejére kevés tejfölt teszünk és porcukrot szitálunk rá.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a X-en,Tiktok-on is!

Forrás: EgészségKalauz
# diéta# recept

TÜNETKERESŐ

Milyen betegségre utalhatnak a tünetei?

Keresés, pl. fejfájás

Írja be a keresőmezőbe a tünetet vagy kattintson a testmodellen arra a testrészre, ahol a tüneteket észleli.

emberi test ábra

Mi a tünetkereső?

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához

Címlapról ajánljuk