Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Hirdetés

3 tipp a hüvelygomba megelőzésére (x)

GettyImages-144230481

A hüvelygomba a nők 75%-át legalább életében egyszer érinti. De vajon hogyan előzhetjük meg ezt a kellemetlen fertőzést? Mutatjuk, mit érdemes észben tartani a hétköznapok során!

A hüvelygombát az esetek 85-90%-ában a Candida albicans nevű élesztőgomba okozza, amely túlszaporodik, ha a hüvelyben élő jótékony tejsavbaktériumok nem tudják kontrollálni az élesztőgombák elszaporodását vagy ha az immunrendszer legyengül. Bizonyos hétköznapi tippek segítségével azonban könnyedén kiküszöbölhetjük a nem kívánt tüneteket.

Fontos a szárazság!

Nyáron kimondottan ügyelnünk kell az intim területeink egészségére, hiszen a folyamatos izzadás és a strandon töltött napok is növelhetik a hüvelygomba kialakulásának kockázatát. Ha vízparton töltjük a napot, mindenképpen gondoskodjunk arról, hogy a vízből kijőve azonnal cseréljük szárazra a bikini alsónkat, aktív programokhoz készítsünk be extra fehérneműt, illetve sportolás után is azonnal cseréljük le az átizzadt ruhadarabokat!

Nem mindegy, mivel mosakodunk

Azt talán mondanunk sem kell, hogy a tusfürdő nem az intim testrészeink tisztítására hivatott, a nem megfelelő pH-érték miatt ugyanis könnyedén felboríthatják a hüvelyflóra érzékeny egyensúlyát. Jobb, ha erre a célra szánt kozmetikumot, azaz intim mosakodót használunk.. Kerüljük az irrigálást (hüvelyzuhany, hüvelyöblítés) és az illatanyagokat tartalmazó készítményeket, hiszen az intim területünknek – a közhiedelemmel ellentétben – nem kell rózsásan illatoznia.

Ügyeljünk a wc-papír használati technikánkra is

Arra is figyeljünk, hogy wc-zés után megfelelően használjuk a wc-papírt, azaz: mindig elölről hátra – a hüvelynyílástól a végbél felé irányuló mozdulattal töröljük meg magunkat! Fordított esetben ugyanis olyan baktériumok kerülhetnek a végbél tájékáról a hüvelybe, amelyek könnyedén fertőzést okozhatnak.

A cikk a Bayer Hungária Kft. megrendelésére készült.

CH-20230815-67

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához