Ezeket látta már?

Hirdetés

Hatékony vitaminpótlás az őszi időszakban

GettyImages-1169527977

Az őszi-téli hónapok alatt előtérbe kerül immunrendszerünk megerősítése. Érdemes előre gondolkodni és felkészíteni immunrendszerünket a kihívásokra.

A rendszeres vitamin-, ásványi anyag- és nyomelem-bevitel hozzájárul a szervezet egészséges működéséhez, azonban nem mindegy, hogyan és mivel tesszük ezt. Mivel segíthetjük a felszívódást, a szervezetben való nagyobb biohasznosulást, és milyen innovatív termékmegoldások vannak, amelyek hatékonyabbak a hagyományos formáknál?

A C-vitamint mindenki ismeri, szükségessége nem megkérdőjelezhető, megfelelő szintje fontos az immunrendszer optimális működéséhez. Szervezetünk nem tudja a C-vitamint előállítani, és raktározni is csak korlátozott mértékben képes, ezért fontos a folyamatos pótlása. Nem mindegy azonban, hogy milyen dózisban, illetve milyen formában juttatjuk be a szervezetünkbe. A túlzott C-vitamin bevitellel nem feltétlenül használunk szervezetünknek, mert a magasabb dózis könnyen vezethet emésztőrendszeri panaszokhoz (pl. hasmenés) vagy veseproblémákhoz.

Miben más a liposzómás C-vitamin vagy multivitamin?

A felszívódás hatékonyságában rejlik a titkuk. A liposzómás termékek gyártása során a hatóanyagot a sejtmembránhoz hasonló burokba csomagolják, amely védi azt az emésztési folyamat során. A liposzómák az emésztőrendszeren végig haladva, nemcsak a bélfalon keresztüli átjárást biztosító csatornákon át, hanem a bélfalsejtekkel egyesülve is bejuttathatják hatóanyagtartalmukat a vérkeringésbe. Így lehetséges az, hogy a liposzómás technológiával készült vitaminokból nagyobb arányban képes felszívódni a hatóanyag, mint a hagyományos formulációjú vitaminokból. Azaz, elégséges a liposzómás vitaminokat kisebb dózisban fogyasztanunk ahhoz, hogy megfelelő vitaminszintet biztosíthassunk a szervezetünkben.

A hagyományos vitaminokkal szemben a liposzómás termékek másik nagy előnye, hogy a bennük lévő hatóanyag rövid időn belül elkezd felszabadulni és bekerül a véráramba onnan pedig sejtjeinkbe.

Mit jelent a retard kifejezés?

A retard szó azt jelzi, hogy a készítmények fokozatosan, időben elnyújtva, akár 12 órán keresztül szívódnak fel és hasznosulnak a szervezetben, ennek következtében hatásuk hosszan tart. Fontos, hogy a retard készítményeket sose törjük ketté, vagy kapszula esetén sose szedjük szét, mert így módosulhat a felszívódási idejük.

Fontos, hogy az őszi-téli időszakban is törekedjünk kiegyensúlyozott, vegyes étrendre és az egészséges életmódra, hiszen az étrend-kiegészítők nem helyettesítik mindezeket, de hatékonyan támogathatják immunrendszerünk normál működését, energiát adva a kihívásokkal teli mindennapokra.

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó.

A cikket a Novo C liposzómás vitamincsalád támogatta.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához