Ezeket látta már?

Hirdetés

Öt nehéz érzés, amely depresszióra utalhat (x)

RV egkal pr 1

Elszigeteltség, kimerültség, tehetetlenségérzés, bűntudat – néhány azok közül a tünetek közül, amelyeket a depresszióval küzdők nap mint nap megélnek. Bár népbetegségről van szó, az állapotot övező tabuk miatt még mindig nem tudunk eleget a sokakat érintő hangulatzavarokról. Cikkünkben bemutatjuk azt az öt nehéz érzést, amelyet a legtöbben megtapasztalnak.

1. „Mintha partvonalról szemlélném az életemet”

Aki még soha nem volt tartósan lehangolt, el sem tudja képzelni, milyen érzés az, amikor csak nézője és nem az irányítója a saját életének. Egy kedélybeteg számára talán ez az egyik legnehezebb dolog. A saját életét úgy éli meg, mintha egy focimeccsen ülne a pálya szélén: látja az eseményeket, de beavatkozni nem tud, tehetetlen és kívülálló marad. Az irányítás hiánya pedig nagyon fájdalmas tud lenni.

2. „Nincs senkim, akivel megoszthatnám a nehézségeimet”

A depresszió egyik leggyakoribb tünete a befelé fordulás és a visszahúzódás a szociális élettől. A hangulatzavarral küzdő ember lelassul, folyton fáradt, eltűnik az öröm az életéből, mindent szürke szemüvegen át lát. Sokkal nehezebben kel fel reggel az ágyából, megerőltető számára kimozdulni a lakásból, más emberekkel találkozni, esetleg beszélgetni velük. Az elszigeteltségnek pedig mindenféle fájdalmas hatása lehet. Nehezen élik meg a magányt és az izolációt, mégsem tudnak tenni ellene.

3. „Kimerült vagyok, semmihez sincs erőm”

A kimerültség érzése szó szerint megakadályozhatja, hogy bármit megtegyenek. Még ahhoz sincs erejük, amit alapvetően szeretnek csinálni. Ilyenkor könnyen elhanyagolhatják magukat, hiszen a kimerültség miatt olyan tevékenységeket is szabotálhatnak, mint a fésülködés, a zuhanyozás, a fogmosás, a mosás és a takarítás. Ez a kimerültség különbözik a mindennapi életben tapasztalt fáradtságtól, mert bénító hatása van.

4. „Rossz gondolatok kínoznak”

A fejükben rosszabbnál rosszabb gondolatok kavarognak, amelyek megakadályozhatják őket abban, hogy aludjanak. A negatív gondolatok eluralhatják az elméjüket, és ezek miatt állandóan szoronghatnak is.

5. „Az én hibám, hogy rosszul vagyok”

Sajnos még mindig hajlamosak vagyunk arra, hogy a depressziót gyengeségnek bélyegezzük. Éppen ezért sok hangulatzavarral küzdő ember azt gondolja, hogy valami nagyon nincs rendben vele, és az állapota miatt bűntudatot érez. Pedig a depresszióról nem tehet senki, ez egy állapot, amely idővel és megfelelő segítséggel elmúlik.

A hozzátartozókat is megviselheti

Ha a társunk vagy valamelyik családtagunk depresszióval küzd, az számunkra is megterhelő lehet. A hangulata változékony, ezért nem tudjuk kiszámítani a reakcióját. Akármilyen nehéz is, türelmesnek kell maradnunk, mert ha konkrétan megmondjuk neki, hogy miért és hogyan kellene összeszednie magát, azzal biztosan nem segítünk. Vigyázzunk, hogy ne bélyegezzük meg, legyünk toleránsak és hallgassuk meg a problémáit. Ne helyezzünk nyomást rá, inkább szép finoman vegyük rá, hogy kérje szakember segítségét.

Remotiv extra: orbáncfűkivonattal az enyhe depresszió ellen

Tartós lehangoltság esetén segítségül hívhatjuk a természet patikáját. Enyhe depressziós panaszokra próbáljuk ki az orbáncfűkivonatot tartalmazó Remotiv extrát!

Az orbáncfüvet már az ókorban is alkalmazták főleg fájdalomcsillapításra, a 20. század második felében pedig tudományosan is bizonyították, hogy alkalmas az enyhe depresszió kezelésére. A Remotiv extra klinikailag igazoltan csökkenti az enyhe depresszió tüneteit, javítja a hangulatot és fokozza a motivációt. Hangulatjavító hatására – egyéni érzékenységtől függően – 10-14 napos gyógyszerszedés után lehet számítani, és érdemes kúraszerűen alkalmazni. A Remotiv extrát nem kell orvossal felíratnunk, ezt a növényi gyógyszert recept nélkül is megvehetjük a patikában.

kockazatokrol22
Forrás: Phytotec Hungária Bt.
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához