Ezeket látta már?

Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok évről évre

2015.07.08. Módosítva: 2015.11.04.

Idén is megrendezésre került a Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok, a rendezvény ezúttal a 21. század kihívásaira fókuszált, arra, miképp őrizhető meg a testi-lelki harmónia egy felgyorsult világban.

A mára jószerivel természetgyógyászati fesztivállá nőtt gyógynövénynapok megálmodója a széles körben ismert és elismert Szabó György, a bükki füvesember, a népi gyógyítás egyik utolsó, klasszikus mestere, aki nagyanyjától, a sajókazinci gyógyító asszonytól tanulta a gyógynövények ismeretét.

Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok évről évre

Az idei rendezvényen a 87 éves füvesember beszélt a méregtelenítés fontosságáról, és arról, hogy a gyógynövények segítségével hogyan vehető fel a harc a kemikáliákkal. Bagdy Emőke pszichológus a stresszel való megküzdéshez adott tanácsokat, Tóth Tamás meteorológus az időjárás-változásról tartott előadást, Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapeuta pedig arról beszélt, hogyan hozható létre házi patika gyógynövényekből. Megyeri Szabolcs kertészmérnök a gyógy- és fűszerkertek létesítésének rejtelmeibe avatta be a látogatókat.

Gyuri bácsi és lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa mindkét nap nyilvános tanácsadással várta az előadások után az érdeklődőket.

A kétnapos rendezvényen ingyenes egészségügyi szűréseket tartottak, a programokat gyógynövénytúra és teakóstolás színesítette, de a gyereekkről sem feledkeztek meg, akik egyebek mellett kézműves foglalkozásokon ismerhették meg a gyógynövényeket.

Forrás: MTI