Ezeket látta már?

Indulnak Gyuri bácsi gyógynövénytúrái! Már lehet jelentkezni

A gyógynövénytúrák alatt igazi kikapcsolódás vár minket

Ha már alig várja, hogy a hosszú bezártság után kiránduljon egyet és találkozzon a bükki füvesemberrel, akkor jó hírünk van! Gyuri bácsiék a szokott rendben indítják nyári gyógynövényes túráikat, amelyekre május végétől lehet jelentkezni.

Gyuri bácsi a karantén alatt is kijárt az erdőbe és a gyógynövénykertjébe.

„Jelentem, mi készen állunk arra, hogy a hozzánk látogatókat megismertessük a Bükk gyógynövényeivel. A környék szinte kivirágzott és harapni lehet a levegőt” – mondja Szabó Gyuri bácsi, az ország kedvenc füvesembere és ennél jobb promóció talán nem is kell, hiszen az elmúlt néhány hónap bizony mindannyiunkon rajta hagyta nyomát: ki plusz kilókkal, ki megtépázott idegrendszerrel zárta a karantént. Emiatt sokan vágynak stresszmentes kikapcsolódásra, zöldre, friss levegőre, nekik igazi feltöltődést jelenthetnek a bükkszentkereszti gyógynövénytúrák.

Ebben a szezonban is háromféle vezetett túra közül (egynapos túra, háromnapos túra és csoportos túra) lehet választani. A hosszú túrák szakmai előadásból, gyógynövénykert-látogatásból és rövid terepi túrából állnak. Néhány túranapon Gyuri bácsi is részt vesz, ezekről érdemes a foglalás előtt érdeklődni.

Járványügyi szabályok

„Örülünk neki, hogy a több hetes bizonytalanság után eldőlt, újra indulhatnak a gyógynövénytúrák. Sok újdonsággal készültünk ebben az évben, közkívánatra bevezetjük az OTP SZÉP kártyás és a bankkártyás fizetési lehetőséget is. Emellett május 31-ig történő fizetés esetén kedvezményes áron lehet részt venni a 3 napos túrákon. Gyerekeknek is kedvező részvételi lehetőséget kínálunk: 6 éves kor alatt ingyenes a részvétel, 6-14 éves kor között félárú gyerekjegyet kínálunk.

Néhány túranapon Gyuri bácsi is részt vesz, ezekről érdemes a foglalás előtt érdeklődni! gyógynövény, túra, szabó gyuri bácsi, bükki füvesember Forrás: györgytea

Reméljük, hogy a koronavírus-járvány újabb erősödése miatt egyetlen tervezett túra sem fog elmaradni. Ha mégis újra szigorításokra kerülne sor, és az eseményt nem tudjuk megtartani, esetleg a résztvevő időközben igazoltan karanténba kerül vagy megfertőződik, akkor a részvételi díjat visszafizetjük” – tudtuk meg Lopes-Szabó Zsuzsától, Gyuri bácsi lányától, a Györgytea ügyvezetőjétől.

Emellett a cég fontos óvintézkedéseket vezetett be: a túra alatt tartani kell az 1,5-2 méteres távolságot a többi résztvevőtől, zárt helyeken csak maszkban lehet tartózkodni, és indulás előtt mindenkinek ki kell töltenie egy nyilatkozatot, hogy tudomása szerint nem koronavírus-fertőzött.

Milyen gyógynövények segítenek a fogyásban? Szabó Gyuri bácsi válaszol

A Bükk szépséges nyugalma, a túravezetők lelkesedése és Gyuri bácsi természet iránti alázata idén is garancia arra, hogy a gyógynövények iránt érdeklődők elégedetten, felüdülést jelentő élményekkel és szívmelengető ismeretségekkel térnek majd haza.

Bővebb információ a túrákról ITT talál!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához