Már lehet jelentkezni Gyuri bácsi gyógynövénytúráira

#gyógynövény #bükki füvesember #gyógynövénytúra #túra
2019.03.21.
Már lehet jelentkezni Gyuri bácsi gyógynövénytúráira

A nagy érdeklődésre való tekintettel Gyuri bácsiék idén májustól-októberig hirdettek gyógynövényismereti túrákat. Új túravezető és új túratípus is debütál, így már négyféle túra közül választhatnak a Bükk és a gyógynövények szerelmesei.

Gyuri bácsi és csapata több mint 10 éve szervez gyógynövénytúrákat Bükkszentkereszten. Az élvezetes szakvezetés és a gyönyörű környezet sok természetrajongót csábít a Bükkbe, ezért a túrák az elmúlt években szinte már a meghirdetés napján beteltek

Gyógynövénytúrák Bükkszentkereszten

„Azért, hogy senki se maradjon le, idén már májustól-októberig szerveztünk túrákat. Ez a megnyújtott szezon az ismeretterjesztés miatt is fontos, hiszen így a kora nyári és az őszi gyógynövényeket is megismerhetik az érdeklődők, másrészt az elő- és az utószezonban azok is ellátogathatnak ebbe a csodálatos bükki környezetbe, akik a nyarat máshol töltötték – nyilatkozta Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapetua, Gyuri bácsi lánya.

De nemcsak a túranapok száma szaporodott, hanem a választható túratípusok is gazdagodtak: idén a gyógynövények otthoni felhasználását bemutató életmódtúra is indul Polyák Ágnes, gyógynövény-botanikus vezetésével.

A túrákra idén is csak online lehet jelentkezni, ide kattintva.

szabó gyuri bácsi Forrás: https://gyorgytea.hu/

Gyuri bácsi gyógynövénytúrái

Az 1 napos gyógynövényismereti túra azoknak ajánlott, akik még csak most ismerkednek a gyógynövényekkel, vagy nem tudnak több napot Bükkszentkereszten tölteni. Itt alapvető ismereteket sajátíthatnak el a gyógynövényekről a terepi túra és Gyuri bácsi gyógynövénykertjében tett látogatás során. >>Információk és időpontok itt érhetők el.

A 3 napos gyógynövényismereti túrán alapos ismeretekkel gazdagodhatunk a gyógynövények világáról, botanikai jellemzőiről, gyűjtéséről, felhasználásáról. Túravezető Lakatos Márk, az Eszterházy Károly Egyetem Agrártudományi és Vidékfejlesztési Karának mesteroktatója. >>Információk és időpontok itt érhetők el.

Gyuri bácsi Lakatos Márk háromnapos gyógynövényismereti túráin vesz részt, előreláthatólag az alábbi időpontokban: 

  1. június 1-2-3., 
  2. június 29-30-július 1., 
  3. július 20-21-22., 
  4. július 27-28-29., 
  5. augusztus 10-11-12.

Az indén elindított, 3 napos életmódtúrán megtudhatjuk, hogyan hatnak a szervezetre az egyes gyógynövények, és hogyan építhetjük be a gyógynövényeket a mindennapjainkba. Túravezető: Polyák Ágnes, gyógynövény-botanikus. >>Információk és időpontok itt érhetők el.

Csoportos túrákon továbbra is iskolai osztályok, szakmai szervezetek, természetjáró klubok vehetnek részt, előre egyeztetett időpontban, minimum 10 fővel. >>Bővebb információ itt érhető el.

A jelentkezésnél érdemes figyelembe venni a nagy népszerűségnek örvendő Gyógynövénynapok időpontját is: a gyógynövénybarátok kedvenc összejövetele július második hétvégéjén, július 13-14-én lesz Bükkszentkereszten. 

Bükkszentkereszti látkép. Forrás: https://gyorgytea.hu/

Túrázás közben védje magát a kullancsoktól - kattintson tovább a részletekért!

Forrás: https://gyorgytea.hu/