A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Gyógyító gyógytorna

#gerincbetegségek #hátfájás #Mozgásszervi betegségek
2009.12.08. Módosítva: 2015.11.04.

A gerincfájdalmak, hátfájás és nyaki problémák az Ön mindennapjait is megnehezítik? A fájdalom nem válogat: megtámadja azokat is, akik egész nap a monitor előtt ülnek, de azoknál is előfordulhat, akik a nap nagy részében talpon vannak, vagy éppen nehéz fizikai munkát végeznek. Súlyos gerincbántalmak, vagy mozgásszervi problémák akár beleset következtében is kialakulhatnak. Hogyan lehet a fájdalmat csökkenteni és a meglévő tüneteket kezelni? A kérdésre választ ad dr. Lajos Éva, a Budai Egészségközpont ortopéd szakorvosa.

Hirdetés

"Intézményünk kiemelt profilja, a gerincsebészet mellett jelentős hangsúlyt fektet a gerincpanaszok komplex ellátására, a diagnosztikától kezdve a különböző terápiás lehetőségekig. Mint minden szakterületen, itt is a prevenciót tartjuk legfontosabbnak, de sajnos vannak olyan esetek, ahol már műtéti beavatkozásra is szükség lehet. A kezelés során mind a megelőzésben, mind a nem műtéti esetek ellátásában, mind pedig a műtét utáni rehabilitációban elengedhetetlen és kiváló segítséget nyújt a gyógytorna. Ezért vált szükségessé, hogy szolgáltatásaink széles skáláját kiegészítsük privát gyógytornával is" – mondta a doktornő.

A kezeléseket minden esetben egy fizioterápiás állapotfelmérés előzi meg, ahol a gyógytornász a szakorvossal szorosan együttműködve határozza meg a páciens számára a megfelelő, egyéni kezelést. A gyógytornászok által alkalmazott hagyományos és speciális módszerek közül a teljesség igénye nélkül kiemelhető például a funkcionális kinetika, a fittball tréning, de kiegészítő módszerként gyógymasszázs, kötőszöveti masszázs, vagy reflexológia is alkalmazható. Az egyénre és az aktuális mozgásszervi állapotra szabott speciális tréning rendszeres gyakorlásának köszönhetően a beteg újra képes lesz a mindennapi tevékenységek, mint például a munka vagy sportolás panaszmentes elvégzésére. A megelőzés során a páciensek elsajátíthatják a legfontosabb elemeket, mint például a tartáskorrekció tanulása során a helyes testtartást, valamint alkalmuk nyílik a megfelelő izomerő és állóképesség elérésére. A gyógytornászok többféle szakirányú végzettsége pedig lehetőséget nyújt olyan sporttevékenységek gyakorlására is, amelyek során elkerülhető a gerinc és az izületek túlterheltsége. Ilyen például a pilates vagy a Nordic walking.

"Mint minden gyógyuláshoz, a mozgásszervi problémák leküzdéséhez is rengeteg energia és kitartás szükséges, így igyekszünk a pácienseink számára minden segítséget megadni. Elhivatottságunknak és felkészültségünknek köszönhetően a pácienseket az egészségi állapotukhoz igazodva a kezdeti kezeléstől, akár a sportolásig végigkísérjük" – tette hozzá a doktornő.

Forrás: Budai Egészségközpont
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.