Még mindig a szenved a poszt-covidtól? Itt tudja kezeltetni magát

koronavírus, poszt-covid, long covid, poszt-covid tünetek

Nagyon sokan szenvednek a poszt-covid tünetektől.

Poszt-covid rehabilitációs programot indítottak januárban a debreceni gyógytornaközpontban - jelentette be a központ vezetője Debrecenben. Mile Marianna azt mondta, csupán Debrecenben több mint ezer, a koronavírus-járványon átesett olyan beteg van, akiknek szüksége van az egyelőre térítéses gyógytorna-rehabilitációra, de Hajdú-Bihar más településeiről is fogadnak betegeket. A kezelések hosszú távú finanszírozására pályázni fognak.

A szakember hozzátette: háziorvosok és covid-ambulanciákon rendelő orvosok kezdeményezésére, nemzetközi protokollok alapján dolgozták ki a poszt-covid rehabilitációs programot, amely kiterjed a légzés-, a mozgásszervi- és az idegrendszeri rehabilitációra.

A programban való részvételt minden esetben előzetes orvosi diagnosztikai vélemény előzi meg, majd a debreceni Lehel utcai gyógytornaközpontban konzultációval és betegvizsgálattal folytatódik a kezelés.

Ezután nyolc alkalommal egy-egy órás speciális, a poszt-covid tünetekhez igazított, egyénre szabott terápia következik, amelyet minden esetben a kezelés eredményességét feltáró ismételt állapotfelmérés zár le - mondta Mile Marianna, hozzátéve, hogy a rehabilitációs programot tíz természetgyógyász részvételével kezdték meg Debrecenben.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Átesett a covidon? Ebben az esetben érdemes szív MR-re mennie!

Forrás: MTI