Ezeket látta már?

Óvjuk gyermekeink egészségét télen is!

2014.01.31. Módosítva: 2015.11.04.

Bár idén még várat magára, előbb vagy utóbb minden télen leesik az első hó. A padlásról előkerülnek a szánkók, a ruhásszekrényekből pedig a kezeslábasok, és már kezdődhet is a véget nem érő szórakozás a szabadban. A sok futkározás közben könnyű kimelegedni, annál viszont nincs is kockázatosabb, mint átizzadt ruhában folytatni a játékot.

Ha nem akarjuk egész télen búra alatt tartani csemetéinket, szembe kell néznünk a ténnyel, hogy két hócsata közt akár meg is fázhatnak. Körültekintő szülőként ilyenkor az a legcélszerűbb, ha a különböző megelőző technikák mellett az esetleges ápolásra is felkészülünk. Amennyiben nem indokolt az orvosi közbenjárás, az alábbi módszerekkel enyhíthetjük a beteges gyerkőc panaszait.

Óvjuk gyermekeink egészségét télen is!

Citrusfélék és teák

A citrusfélék C-vitaminban gazdagok, emellett pedig gyulladáscsökkentő antioxidáns összetevőket is tartalmaznak. A kifacsart citrom leve vízzel és kis mézzel elkeverve segíthet a kis betegen, de a facsart citrom leve mehet akár teába is: A bodza, hársfavirág vagy borsmenta forrázata is segíthet a megfázás tüneteinek enyhítésében.

Homeopátiás kezelés

Sokan még mindig ódzkodnak a homeopátiás kezeléstől, pedig 1796 óta, amikor is Hahnemann rendszerbe foglalta a homeopátiát, számos példa bizonyítja a homeopátiás készítmények létjogosultságát. Népszerűségük egyik oka, hogy a szerek főként növényi, állati és ásványi eredetű anyagok felhasználásával készülnek. Ilyen Németország vezető megfázás elleni homeopátiás készítménye (Német IMS OTC riport alapján, MAT 09/2013), a Meditonsin, amelyet már több, mint 50 éve alkalmaznak a megfázás kezelésére. Ami pedig a gyermekbarát jelleget illeti, sok készítmény mellett a Meditonsin is azon vény nélkül kapható homeopátiás gyógyszerek közé tartozik, amelyet az orvossal egyeztetve, már 7 hónapos kortól adagolhatunk, ráadásul összetevői révén egymaga nyújt megoldást, a nátha főbb tünetei így, az orrfolyás, köhögés vagy torokfájás ellen. A homeopátiás Meditonsin használata kiegészítő kezelésként is ajánlott, hiszen serkenti a szervezet öngyógyító törekvését.

Kasvirágcsepp

A bíbor kasvirág kivonata is hatásos segítség lehet a náthás megbetegedések kiegészítő kezelésére, tüneteinek enyhítésére. Az alkalmazás előtt azonban kérje ki orvos véleményét is gyermeke biztonsága érdekében.

Meditonsin – vény nélkül kapható homeopátiás gyógyszer felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Forrás: Sajtóközlemény