Ezeket látta már?

A rákot leküzdő gyerekeknek és szüleiknek segítenek orvosok november 17-én Budapesten

daganat, gyerek

A rendezvényen hazánk legelismertebb gyermekonkológiai szakemberei foglalják össze a legfontosabb tudnivalókat.

2022. november 17-én az Érintettek Szülői Egyesület Utánkövetési Konferenciát szervez a gyermekkori daganatos betegségből gyógyult fiatalok és családjaik számára a hosszútávú utánkövetés fontosságáról, és a lehetséges késői mellékhatásokról. A rendezvényen hazánk legelismertebb gyermekonkológiai szakemberei foglalják össze a legfontosabb tudnivalókat.

Bár a gyermekkori rák túlélési aránya egyre növekszik, az érintett gyermekek csaknem kétharmada a betegség és a kezelések valamilyen hosszútávú következményétől szenved, és ezért egy életen át tartó gondozásra van szüksége. Elengedhetetlen, hogy az egykori daganatos beteg fiatalok és családjaik, valamint az őket gyógyítók ebben a kiemelten fontos ügyben összefogjanak.

Az Érintettek Egyesület célja, hogy minél szélesebb körben felhívja a figyelmet az utánkövetés fontosságára, és segítsen információt nyújtani az érintett családoknak a lehetséges utóhatásokról, azok kezelési lehetőségeiről.

Ennek érdekében az Egyesület létrehozta az utána.hu weboldalt, ahol a szülők tájékozódni tudnak a témáról.

A honlap indulására köré szervezve az Egyesület 2022. november 17-én megrendezi az Utána.hu utánkövetési konferenciát, ahol gyermekonkológiai szakemberek foglalják össze a legfontosabb tudnivalókat a szülők és a fiatal gyógyultak számára.

Időpont: 2022. november 17. 15.00 - 18.00

Helyszín: Corvin Hotel Budapest, Angyal utca 31., Corvin terem

A részvétel regiszrációhoz kötött - részletes programért és regisztrációért IDE kattintson!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Érintettek Egyesület
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához