Ezeket látta már?

Megszólalt Schwarzenegger a szívműtétje után: így érzi magát a Terminátor most

Arnold Schwarzenegger műtét pacemaker

Arnold Schwarzeneggernek ismét szívsebészeti beavatkozáson kellett átesnie.

Arnold Schwarzenegger az Arnold’s Pump Club nevű podcastban árulta el, hogy múlt héten pacemakert kapott, ami " alkatrésszel" egy kicsit ő maga is géphez hasonlatosabbá vált - utalt egyik híres szerepére a Terminátorra. Schwarzenegger egy ideje már rendszeresen konzultál az orvosaival, és bár egy időre fel kell függesztenie az edzéseit, azt állítja, hogy jól érzi magát.

A 76 éves hollywoodi sztár elárulta, eleinte el akarta titkolni a műtétét, de úgy látja, sokat segíthet azzal, ha őszintén vall róla. Kalifornia egykori kormányzója bevallotta: az efféle kitárulkozás nem éppen erőssége. Mint mondta ez valószínűleg az osztrák neveltetéséből ered: úgy nőtt fel, hogy az efféle "gyengeségek" tabuk, vagy legalábbis nem beszédtémák. Az őt szeretőktől azonban csak hálás visszajelzéseket kapott, sok rajongója írt neki arról, hogy mennyi erőt és bátorságot nyújt az, hogy nyíltan felvállalva beszél a betegségéről.

"Ha félelelemből halogat épp egy kivizsgálást, remélem, most arra ösztönzöm, hogy hallgasson az orvosaira, és vigyázzon magára" - üzente az embereknek Schwarzenegger.

A színész atrioventricularis blokk-kal született, így több szívbillentyűműtétre is szüksége volt - már három szívműtéten van túl. A pacemakerre azért volt szüksége, mert egy korábbi műtét hege miatt a szívritmusa szabálytalanná vált. Ez az állapot hatással volt az egész életére, egy ideje már a róla elnevezett Arnold Sportfesztiválon sem tudott úgy részt venni, ahogy szeretett volna.

A színész a komoly orvosi beavatkozás, napi kontrollok ellenére sem pihen sokat a következőkben, ugyanis hamarosan kezdődik a Fubar című sorozat második évadának forgatása, amelyben főszerepet játszik.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ez a szívritmuszavar 9 jellemző tünete

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Tünetkereső, tünetellenőrző alkalmazás Tünetkereső, tünetellenőrző alkalmazás Forrás: EgészségKalauz



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

szívritmuszavar

Forrás: dailymail
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához