Ezeket látta már?

Ha ezt az édesítőszert használta eddig, jobb, ha lecseréli!

aszpartamán, kóla, diéta, édesítőszer

Ezt az édesítőszert a legnépszerűbb diétás üdítők közül sokban megtalálhatja az összetevők között, jobb, ha vigyáz vele!

A WHO a jövő hónapban a világ egyik legszélesebb körben használt mesterséges édesítőszerét, az aszpartámot potenciális rákkeltő anyagnak minősíti - állítja az ügyre rálátó két forrás is - írja a Portfolio

A Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség (IARC), amely az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rákkutatással foglalkozó részlege, most először fogja az aszpartámot "az emberre nézve valószínűleg rákkeltőnek" minősíteni. Azt a minősítés nem veszi figyelembe, hogy ki, mennyit fogyaszt belőle.

A WHO másik szervezete, a JECFA ( Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives, azaz Élelmiszer-adalékanyagokkal foglalkozó Közös Szakértői Bizottság) is felül fogja vizsgálni az aszpartámot, szintén felülvizsgálja az aszpartám használatát még idén nyáron, habár a szervezet azt mondja, hogy ahhoz, hogy valóban megártson a szervezetnek az aszpartám napi 12-36 doboz üdítőt kellene elfogyasztani.

Az aszpartámot régóta vizsgálják, egy tavalyi francia kutatás szerint azok, akik nagyobb mennyiségű mesterséges édesítőszert - köztük aszpartámot - fogyasztottak, enyhén emelkedett a rák kockázata, de a közvetlen ok-okozati összefüggést nem tudták kimutatni.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ez a prediabétesz 7 tünete, az alvászavar az egyik

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#Cukorbetegség

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához