Ezeket látta már?

Kómába esett egy 10 éves kislány, miután az anyja bolhairtót permetezett a ruhájára

hajtetű ellen idegméreg gyerek

A kislány súlyos állapotban fekszik a kórház intenzív osztályán.

Az esetről a maszol.ro számolt be, ami szerint a Krassó-Szörény megyei kislány a temesvári Louis Turcanu Gyermekkórházban fekszik kómában, miután csütörtökön az édesanyja mérgező állatgyógyászati szert használt otthon, hogy megszabaduljon a bolháktól.

A nő egy állatorvosi használatra szánt mérgező anyagot permetezett szét a házban, olyat, amit általában birkabunda mosására használnak. Az asszony a bolhákat akarta kiirtani a házból, de nem "csak" a házban, hanem a gyerekek ruháin is használta. A szerből a nő mindhárom gyereke kapott: a 10 éves kislány és 11, valamint 15 éves testvérei is.

A méreg hatására a kislány rosszul lett, mentőt hívtak hozzá, és súlyos, eszméletlen állapotban szállították a temesvári gyermekkórház intenzív osztályára.

Mihai Gafencu orvos, a temesvári gyermekkórház szóvivője hangsúlyozta, hogy ezek a mérgező rovarölő szerek az állati paraziták ellen valók, nem kerülhetnek az emberi bőrre, ugyanis felszívódnak a bőrön keresztül, és életveszélyes szövődményeket okozhatnak.

Habár a kislány még mindig kómában fekszik, az orvosok szerint van esélye a túlélésre. A testvérei nincsenek kórházban.

Az eset kísértetiesen hasonlít az alig pár napja Mátészalkán történekre, amiről az Egészségkalauz is beszámolt: ott az anya állatoknak szánt tetűírtóport használt a gyerekein - hozzájuk is mentőt kellett hívni. A méreg, ami a súlyos tüneteket okozta a diazinon volt mindkét esetben.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mitől viszket a fejbőröm, és mit tehetek ellene? Ennyi minden okozhatja

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

tetvesség

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához