Ezeket látta már?

Megcsípte egy lódarázs, összeesett a lány - így tartották életben távolról a mentők

darázs lódarázs méh csípés anafilaxiás sokk tünete mentők

A mentési bravúrt az édesanya levélben köszönte meg a mentőknek.

“Szeretném/szeretnénk megköszönni, a mentősöknek, a mentősdiszpécsernek és a székesfehérvári sürgősségi betegellátó osztálynak a kitűnő gyors emberséges segítséget, ellátást, a munkájukat! Nagyon hálásak vagyunk! - tette közzé a köszönőlevelet közösségi oldalán az OMSZ.

Szombaton este 8 óra körül barátnőmmel és lányommal grilleztünk Balatonbozsokon a kertünkben. Barátnőmet megcsípte egy lódarázs. A csípés után kettő percen belül eszméletét vesztette, elájult, kicsit hörgő hanggal kísérve. Azonnal 112 hívtuk, elmondtuk mi történt, kapcsolták a mentősdiszpécsert, aki a mentők kiérkezéséig vonalban volt és monda, hogy mit csináljunk, hogyan tartsuk életben.

A mentők 6 percen belül meg is érkeztek. Kedvesek udvariasak, tökéletes emberséges ellátást kapott, Székesfehérvárra szállították, a sürgősségi osztályra. A mentőtiszt nevét tudtam elolvasni és megjegyezni, Ő Hadnagy Rita. Köszönet, hála neki és a két férfi kollégájának, aki nevét sajnos nem tudom. Székesfehérváron rendezett, nagyon jó kórházi körülmények, ami szokatlan látvány volt.

Kedves segítőkész türelmes ápolók, orvosok és betegfelvételisek. Bevallom, csodálkoztam is. Barátnőmnek nincs facebook oldala, ezert megkért, hogy nevében is mondjak köszönetet a mentősöknek, akik az életét mentették meg, a kórháznak, hogy ilyen tökéletes emberséges ellátásban részesült.

Hat perc alatt ért ki a mentő, de nekünk a lányommal egy örökkévalóságnak tűnt, senkinek nem kívánom ezt az érzést.

Nagyon nagyon szépen köszönjük a gyors és nagyon hibátlan ellátást mindenkinek! Minden mentősnek, egészségügyben dolgozóknak kitartást és a legjobbakat kívánjuk!"

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Megcsípte a darázs? Ha ezt a 8 tünetet tapasztalja, azonnal menjen orvoshoz!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

anafilaxiás sokk

Forrás: OMSZ
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához