Ezeket látta már?

Elképesztő életmentés a Széll Kálmán téren! Szabadnapos mentőorvos segített ezen a férfin

éeltmentés omsz mentők

A beteg már nem lélegzett, amikor a szabadnapos mentőorvos megpillantotta.

"Éppen a Széll Kálmán téren várta a villamost tegnap kiváló szabadnapos mentőorvos bajtársunk, amikor egy földön fekvő férfit pillantott meg, aki furcsán vette a levegőt - írta meg közösségi oldalán az OMSZ.

"A tapasztalt doki azonnal odasietett, megvizsgálta a beteget, aki ekkor már nem lélegzett, így megkezdte az újraélesztését, amihez többen is rögtön felajánlották segítségüket. Két közterület-felügyelő értesítette a mentőket, amíg egy ötödéves orvostanhallgató és egy szintén szabadnapos doktornő is csatlakozott az ellátáshoz. Egymást váltva küzdöttek a beteg életéért, miközben valaki a közelben kihelyezett félautomata defibrillátorért is elszaladt.

Az eseményeket rengetegen figyelték aggódva, amitől szinte teljesen megnémult a Széll Kálmán téri villamosmegálló. Az időben megkezdett mellkasi nyomások mindössze néhány percen belül sikerre vezettek és a beteg keringése visszatért, éppen akkor amikor a riasztott mentőegység is a helyszínre ért. Az emelt szintű ellátást követően végül a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. A spontán szerveződő “mentőcsapat” teljesen lenyűgözte a szemtanúkat, akik közül többen köszönetet mondtak nekik és gratuláltak is a történtekért. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!" - tették hozzá jókívánságukat.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Újraélesztés - Mit tegyünk, ha eszméletlen embert látunk valahol? Az orvos válaszol

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#újraélesztés

Forrás: OMSZ
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához