Ezeket látta már?

Balaton: megújult a révfülöpi mentési pont

révfülöp, omsz, mentő, mentők

Átadták a megújult révfülöpi mentési pontot kedden, ami így huszonnégy órás szolgálatra alkalmassá vált.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter közölte: a beruházással még biztonságosabbá vált a Balaton északnyugati medencéje a nyaralók és az ott lakók számára. Példamutató a Mathias Corvinus Collegium társadalmi felelőségvállalása, hiszen anyagi támogatása tette lehetővé az állandó mentős jelenlétet a térségben, a megújult épületben garázs, pihenőszoba és vizesblokk kapott helyet.

Révfülöpön mintegy harminc éve szezonális mentőpont működik, a Balaton-felvidék bővülő egészségügyi szolgáltatásainak sorában fontos állomás a 24 órás mentős jelenlét biztosítása - tette hozzá.

Kondor Géza, Révfülöp független polgármestere elmondta, hogy a mentőponttal szomszédos területen egy mentőállomás létrehozását tervezik, a tervek már készülnek, amint lesz rá anyagi forrás megindulhat az építkezés. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat Főigazgatója elmondta: Veszprém vármegyében 11 mentőállomás évente 50 ezer esetet orvosol, Révfülöpről havonta 100-150 esethez hívják a mentősöket, országosan 33 új mentőegység állt szolgálatba az elmúlt hetekben.

Constantinovits Milán, a Mathias Corvinus Collégium (MCC) szakmai főigazgató-helyettese elmondta, hogy 15 millió forinttal járultak hozzá a mentőpont megújulásához, amely fedezte a beruházás teljes költségét.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Hirtelen szívhalál: ezt tegye, és életet menthet - az első 5 perc kritikus!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#sürgősségi

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához