Ezeket látta már?

Megtalálták az ország első szavát! Hihetetlen milyen szavak versenyeztek

első szó apa anya gyereknap

Ha egy gyereknek lehet első szava, egy országnak is. Vajon mi lehet az? Anya, apa, esetleg az, hogy nem? Néhányról nem is gondolná, hogy, hogy egy kisgyerek első szava lehet.

Vajon mi Magyarország első szava? - tette fel a kérdést a Pölöskei szörp. A cég felmérést indított, amiből megtudhatjuk, mi lett az ország első szava: apa vagy anya? Esetleg az ország első szava a nem? Cikkünkből kiderül.

Családi összejövetelek elengedhetetlen témája a gyerekek első szava, ami minden családban más és más. A legkézenfekvőbb szavak, mint mama, papa anya mellett egészen vicces történetek keringenek a családi legendáriumokban a gyerekek első szavával kapcsolatban. Erről most egy országos felmérés készült, a válaszok összesítéséből pedig kiderült, hogy Magyarország első szava az apa lett. Ezt szoros második helyen követi az anya, majd a mama, a baba és a nem szó.

Íme az első szavak top 10-es listája:

  1. Apa
  2. Anya
  3. Mama
  4. Baba
  5. Nem
  6. Papa
  7. Cica
  8. Autó
  9. Lámpa
  10. Hinta

Vicces szavak is előkerültek a felmérés során

Az országos felmérést a Pölöskei szörp készítette, akik egy kedves felméréssel szerettek volna a családoknak kedveskedni gyermeknap alkalmából.

„Szerettünk volna gyereknapra egy kedves, országos felmérést készíteni, mert fontos számunkra, a finom, ízletes szörpök készítése mellett, hogy a családok boldog és szerethető pillanatait kiemeljük, márpedig mi lehet fontosabb egy szülő életében, mint a gyermek első szava? Éppen ezért megkértük a szülőket, hogy írják meg a kérdőívben, mi volt az ő – vagy gyermekük, hozzátartozójuk – első szava” - mondta el a felméréssel kapcsolatban Lakatos Áron kommunikációs menedzser.

Az országos felmérés során több vicces és meglepő első szót is beküldtek a kérdőívet kitöltők. Ezek közül néhányról nem is gondolnánk, hogy egy kisgyermek első önálló szava lenne, ilyen például az autókulcs, a csőváz, a ködlámpa vagy épp a telefonzsinór. De nagy derültséget kelt, amikor elképzeljük egy csöpp gyermek szájából az elektróda, a kutyafáját, a vécépapír, a hidroglóbusz, a hosszabbító, a kolbász, vagy épp az infláció szavakat, amelyeket szintén első szóként küldtek be a felmérés készítőinek.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Okozhat allergiát a szúnyogcsípés gyerekeknél? Ezt mondja a gyermekgyógyász

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#gyerekek

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához