Ezeket látta már?

Újra díjátadó színpadán a gyógyíthatatlan beteg Christina Applegate

emmy gála christina applegate szklerózis multiplex

A este megtartott Emmy-gála egyik emlékezetes pillanata az volt, amikor az "Egy rém rendes család" sztárja felbukkant a színpadon.

Christina Applegate, 52 éves korában, szklerózis multiplex diagnózisát kapta. Emiatt a gyógyíthatatlan betegség miatt 2023-ban végleg visszavonult a színészkedéstől.

Amikor a színpadra lépett, hatalmas tapsvihar köszöntötte, és az érintő pillanatoktól meghatódva, egy ponton könnyek is csillogtak a szemében. A vígjáték sorozatok kategóriájában a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat adta át, amit végül A mackó színésznője, Ayo Edebiri érdemelt ki.

Az idegrendszer alattomos betegsége

A szklerózis multiplex (SM) a központi idegrendszert érintő krónikus betegség. Oka az idegsejteket körülvevő myelinhüvely károsodása, melynek következtében az ingerület-továbbítás zavart szenved.

Legtöbbször 20-30 éves korban diagnosztizálható, és gyakrabban érinti a nőket. A szklerózis multiplex gyógyíthatatlan betegség, azonban manapság már olyan terápiák is elérhetőek, melyek egyes esetekben közel azonos életminőséget és élethosszt biztosítanak a betegek számára.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Milliók csodálták, most gyógyíthatatlan beteg: szívszorító fokozatba lépett a színésznő betegsége

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

szklerózis multiplex

Forrás: femina
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához