Ezeket látta már?

Fuldokló unokája miatt állt le az M7-esen, 100 ezerre büntették a nagymamát

autópálya, m7

A nagymama két unokájával és a férjével tartott hazafele az M7-esen, amikor a kisebbik fiú elkezdett fuldokolni, ezért a nyugdíjas hölgy a leállósávban vészvillogóval leállt.

Az eset még júliusban történt, amikor a nagyszülők 7 és 10 éves unokáikkal épp hazafele tartottak Budapestre az M7 autópályán. Útközben a kisebbik fiú félrenyelt:

"A tükörből azt láttam, hogy a kicsi elsápadt. Pillanatok alatt játszódott le az egész, a következő másodpercben már fuldoklott a gyerek” – mesélte a nő az RTL Híradó stábjának.

A nagymama leállt az M7 leállósávjában, hogy megnyugtassák a kisfiút, aki hányt, de ezen kívül más baja nem lett. Folytatták az útjukat hazafelé, probléma nélkül hazaértek, de nem sokkal az eset után levelet kaptak, ami egy 100 ezer forintos bírságot tartalmazott, mert szabálytalanul használták az autópálya leállósávját.

A nagymama kérte, hogy tekintsenek el a bírságtól, hiszen unokája testi épsége miatt állt le, de elutasították arra hivatkozva, hogy kizárólag műszaki hiba miatt lehet használni a leállósávot. Az RTL megkérdezett egy közlekedési szakjogászt, Borbély Zoltánt, aki elmondta, hogy nemcsak műszaki meghibásodás, hanem életet veszélyeztető helyzet miatt is lehet használnia leállósávot, de azt, hogy életveszély állt fenn, be kell bizonyítani.

A nagymama fellebbezett a döntés ellen, amiről az RTL-nek annyi információt adott a rendőrség, hogy még elbírálás alatt van az ügy.

A címlapfotó illusztráció.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához