Ezeket látta már?

Négyen is érintettek lehetnek Gálvölgyi János ügyében

Gálvölgyi János, kórház, intenzív, mentő

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége szerint 4 mentésirányításon dolgozó kollégájuk is érintett lehet.

Korábban lapunk is beszámolt arról, hogy Gálvölgyi Jánost, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt múlt héten, szerda reggel kórházba szállították. Azóta a Semmelweis Egyetem Üllői úti klinikáján ápolják. Gálvölgyi Eszter elmondása szerint édesapja rosszullétét egy összetett tüdő és szívelégtelenség okozhatta. A művész sokáig életveszélyes állapotban volt, azonban hétfő este arról számolt be az RTL Híradó - a színész két lánya közösségi oldalának posztja alapján -, hogy levették a lélegeztetőgépről, túl van az életveszélyen.

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségénél úgy tudják, hogy négy mentésirányításon dolgozó kollégájuk is érintett lehet az ügyben. Az Országos Mentőszolgálat nem válaszolt az RTL Híradónak az üggyel kapcsolatos kérdéseire. Egy közleményben viszont azt írták, hogy továbbra is lelkiismeretesen fogják végezni a munkájukat - írja az RTL.hu

Lengyel Tibor, a MOMSZ alelnöke elmondta a Híradónak, hogy egy tovább csorgó hívásról volt szó, ami azt jelenti, hogy az irányítóközpontban terheltek voltak a vonalak, így a hívást a rendszer továbbította egy másik irányítóközpontba. Véleménye szerint nincs elég ember a munkára, és a mentők késésnek is ez lehet az oka.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) azt nyilatkozta a Híradónak, hogy a hívásfogadás helyszíne nem releváns, mert mindig a legközelebbi megfelelő szintű mentőegységet riasztják.

Annak ellenére, hogy több vizsgálatot is indítottak az ügyben - az OMSZ belső vizsgálata szerint a mentésirányító hibázott - a családot egyelőre még senki sem kereste.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

A csendes szívroham tünetei: ilyen, amikor állkapocsfájdalom és nyakfájás jelzi

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#infarktus

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához