Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ingerülten, fejfájással indulhat a hét

hétfő időjárás, fronthatás, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint visszaeső hőmérsékletre, és erősödő fagyveszélyre számíthatunk.

Egy északkeleti kettősfront és egy nyugati hidegfront következményeivel kell számolnunk. Nálunk nem lesz front, de a térségi hatások jelentősek.

Közeli ciklonok rontják el a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet.

Annak ellenére, hogy az ország területén nem lesz front, a térségi fronthelyzet jelentősen befolyásolja hazánk humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetét.

A közelünkben örvénylő északkeleti ciklon hideg levegőt szállít felénk. Főleg északon és keleten érezzük meg a hatását. Több fokot visszaesik a hőmérséklet és egyre erősödő fagyok várhatók reggelente. Erősen terhelő az élénk légmozgás, ami tovább rontja a hőérzetünket. Kevesebb lesz a napsütés, és helyenként csapadékra is számíthatunk.

Jelentős terhelés éri a kopásos ízületi problémákkal élőket, de megterheli a keringési rendszerünket is. Sokan feszültebbek, idegesebbek, erősödnek a görcsös fájdalmak, a szédülés, bizonytalanság-érzet. Ingadozhat a vérnyomás és gyakoribbak a fejfájások. Viszont tisztább a levegő, rétegesen felöltözve érdemes kihasználni a napos órákat. Ha most is tapasztal panaszokat, akkor feltétlenül gondolnia kell a fokozott időjárás-érzékenységére.

Milyen idő lesz hétfőn?

Sándor és József hideget hoznak a zsákjukban, azaz északias áramlással érkezik majd a hidegebb levegő a hét elejére. Éjjelente egyre többfelé fagyhat, a fagyzugokban -4, -5 fok is lehet, de sokfelé csökkenhet -2, -3 fok köré a hőmérséklet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Sokat szédül, mert alacsony a vérnyomása? Ezt tegye, és jobban lesz!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

Stressz

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához