Ezeket látta már?

Tüdőgyulladás döntötte le lábáról a világbajnok kalapácsvetőt

halasz

Nehéz időszakon van túl Halász Bence, a budapesti atlétikai világbajnokság egyetlen magyar érmese, aki közel két hétig tüdőgyulladással küzdött.

A szombathelyiek augusztus óta kétszeres vb-bronzérmes kalapácsvetője a magyar szövetség honlapjának elmondta, hogy a betegség ágynak döntötte és nagyon legyengült a közel két hétig tartó időszakban.

"Hat kilót fogytam, amikor a tükörbe néztem, nem ismertem magamra, olyan pocsékul festettem" - jegyezte meg a 26 éves dobóatléta, hozzátéve, hogy jelenleg is még csak "edzegetni" tud.

Halász az augusztus 20-án rendezett kalapácsvető vb-finálét is felelevenítette, mely során a lengyelek több kísérlete miatt is reklamáltak és a bírók a 81,02 méteres harmadik dobását érvénytelenítették menet közben. A magyar klasszis, akárcsak a verseny után, ezúttal is hangsúlyozta, hogy az olimpiai bajnok Wojciech Nowickivel és az ötszörös vb-győztes Pawel Fajdekkel jó a kapcsolata és nem ők reklamáltak, hanem a lengyelek stábjában dolgozók.

A magyar kalapácsvető a vb-n 80,82 méterrel lett harmadik, a párizsi olimpiai szintet pedig már július végén megdobta, így nyugodtan készülhet a következő évre, mely során a nyári játékokat megelőzően júniusban Európa-bajnokságot is rendeznek.

"Az elmúlt négy esztendőnek számomra az a tapasztalata, hogy miközben egymást követik a dobogós helyezéseim, az egyéni csúcsom megjavításával nehezebben boldogulok. Dacára annak, hogy már 2018-ban 79,50 méternél tartottam, 80 méter fölé csak 2022-ben jutottam, furcsa, de éppen akkor, amikor a eugene-i világbajnokságon az ötödik hellyel kellett beérnem" - mondta Halász, aki jövőre az Eb-re és az olimpiára is éremért utazik. "Úgy érzem, hogy jóval több van bennem a 80,92 méteres egyéni csúcsomnál, ezért merem már most kimondani, hogy mire készülök a jövő évi Európa-bajnokságon, majd a párizsi olimpián."

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ennek a tüdőbetegségnek a tünetei szívrohamra hasonlíthatnak - így ismerheti fel!

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

tüdőgyulladás

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához