Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: készüljön, hétfőn jön a hidegfront, rosszullétet, fejfájást okozhat!

vihar, front, fronthatás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a frontot több hullámban kíséri csapadéktevékenység, záporokra és erős viharokra, felhőszakadásra, jégesőre, viharos szelekre kell számítanunk.

Nagy kontraszttal jár az érkező hidegfront, sok paraméter változik ebben humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben. Nem lesz könnyű a hétfő a frontérzékenyek számára.

A front előtt még a rendkívül magas, 30 fok feletti hőmérsékletek és a meleg széllel érkező szaharai por terhelő hatásával kell számolnunk. Majd a frontot több hullámban kíséri csapadéktevékenység, záporokra és erős viharokra, felhőszakadásra, jégesőre, viharos szelekre kell számítanunk. Átmenetileg erős fülledtség is kialakulhat.

Mindezek rendkívül komoly terhelést jelentenek a szervezetünkre, ami egyébként is nehezen követi a gyors változást, erősen ingadozhat a vérnyomás megszaporodnak a szív és légzési panaszok, több lesz a rosszullét, a szédülés, a görcsös panaszok és a fejfájás. Romlik az alvásminőség, és sokan tapasztalnak fokozott fáradékonyságot, romló hangulatot.

Szabadtéri:

A változékonyság lesz a jellemző a hétfői kültéri programok tervezésénél. A több hullámban várható záporok, sokfelé felhőszakadás, jégeső és a viharos szelek bizonytalanná teszik a program választást. Úgy tervezzünk hogy szükség esetén védett helyre tudjunk húzódni. A napos órákban viszont igazi kánikulára és erős, hetes szint feletti UV-sugárzásra kell számítanunk!

Balesetveszély:

Az érkező hidegfront miatt jelentősen megnő a baleseti veszélyeztetettség. A több hullámban várható záporok, helyenkénti heves zivatarok, jégesők, és az ezt kísérő erős széllökések erősen ronthatják a menet stabilitást. A hidegfront sok ember esetében kedvezőtlenül befolyásolja a vezetési képességeket.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezért fájdulhat meg hirtelen a feje!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

cöliákia

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához