Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ha vérnyomásproblémái vannak, hétfőn legyen óvatos!

magas vérnyomás, fejfájás, migrén, rosszullét

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a koncentrálóképességünket is csökkentheti a jó idő.

Egyre megterhelőbb humánmeteorológiai folyamatok hatásaival kell megküzdenie a szervezetünknek. Egyre erősebben jelentkeznek olyan hatások is, melyekről korábban még tudomásunk sem volt, ma pedig már a legkomolyabb panaszok okozójaként kell számolnunk velük! Gigantikus légköri folyók miatt fájhat a fejünk! Elképesztő időjárási folyamatok következményeit mutatja meg a meteogyógyász®!

Hétfőn nem jön front, és még mindig kora nyárias melegre készülhetünk. Még mindig az átlagosnál több fokkal melegebb, nyárias idő határozza meg az élettani helyzetet. Csapadék nem lesz, a hőmérséklet pedig akár a 27, 28 fokot is elérheti, ami ilyenkor még nem szokott jellemző lenni. Napok óta tart a melegedés, éppen ezért sokaknál kezdődhet makacs fejfájás, migrén.

A kisgyerekek is nyugtalanok lehetnek, kötekedőbbek, többet veszekedhetnek, de a szabadtéri programok idejére átmenetileg megnyugodhatnak, jó, ha lekötjük őket. A már említett migrén sokaknál felerősödhet, emellett többen tapasztalhatnak alvászavarokat, napközben pedig fáradtságot, tompaságot. A melegben kerülendő a kávé fogyasztása. A vérnyomáspanaszokkal élők most egy nehéz időszakra készüljenek, az ő tüneteik egész héten intenzívek lehetnek.

Fontos a sok folyadék fogyasztása, testtömegtől függően napi 2-3 liter szénsavmentes ásványvízre van szükségünk, az izzadékonyabbaknak pedig ennél is többre.

Pollen:

A pollenterhelés növekedni kezd, de még csak közepes lesz, a pázsitfűfélék okozhatják a legtöbb panaszt. Az allergiásoknál orrfolyás, szemviszketés és -könnyezés, tüsszögés jelentkezhet, a tünetek mérséklése érdekében az érintettek fogyasszanak kevesebb tejterméket és vörös húsokat. A gyakoribb porszívózás és hajmosás is segíthet, és rögtön mosson kezet, amint hazaért.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egyik pillanatról a másikra elkezdett hasogatni a feje? Itt a lista, mi okozhatja!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#migrén

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához