Ezeket látta már?

Influenza: újabb kórházakban vezettek be látogatási tilalmat

kórház, koronavírus, szülészet, egészségügy

Az intézmény az influenza miatt vezette be a látogatási tilalmat

Látogatási tilalom lépett életbe kedden a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházban és Somogy vármegye valamennyi fekvőbeteg-ellátó intézményében - közölte a kórház a honlapján.

Azt írták: a marcali, a nagyatádi és a siófoki kórházat is érintő, visszavonásig érvényes rendelkezésre az influenzaszerű megbetegedések további terjedésének megelőzése érdekében van szükség. A súlyos, végstádiumú betegekkel való kapcsolattartás ebben az időszakban is biztosított az egészségügyről szóló törvény alapján.

Legutóbb a Debreceni Egyetem Klinikai Központ mindkét campusának valamennyi fekvőbeteg részlegén február 14-től, keddtől lépett életbe a látogatási tilalom, amely a rendelkezés visszavonásig érvényes.

A tilalom alól azonban vannak kivételek Debrecenben is

  • Megfelelő védőfelszerelés biztosítása mellett
  • a súlyos állapotú (az önmagát fizikailag ellátni képtelen, illetve gyógyszeresen sem megszüntethető fájdalomban szenvedő, illetve pszichés krízishelyzetben lévő) betegek esetén az általuk megjelölt személy,
  • a kiskorú/értelmi fogyatékossággal élő beteg szülője/törvényes képviselője (vagy az általuk megjelölt személy),
  • a szülő nő által megjelölt nagykorú személy (a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan),
  • a beteg vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személy vagy vallási egyesület vallásos szertartást hivatásszerűen végző tagja a beteg mellett tartózkodhat.

Egyéb esetekben egyedi méltányosság keretében, kockázatbecslést követően az intézmény mérlegeli a kapcsolattartás lehetőségének biztosítását.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezek a tünetek utalnak az influenza életveszélyes szövődményeire

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához