Ezeket látta már?

Japán földrengés: már 60 felett van a halálos áldozatok száma

japán földrengés halálos áldozat

Január elsején Japánban bekövetkezett földrengés áldozatainak száma már meghaladja a hatvan főt.

A hideg téli időjárás tovább nehezíti a mentési munkálatokat, és a túlélési esélyek is csökkennek. A Noto-félszigetet hétfőn megrázó, 7,6 erősségű földrengés következtében már több mint hatvan halálos áldozatot könyveltek el. A kutatás a túlélők után szerdán is folytatódott, de a fagyos időjárás tovább nehezíti a mentési erőfeszítéseket. - írja az MTI.

Folyamatos utórengések

A földrengés epicentruma az Isikava prefektúrában, Vadzsimától 30 kilométerre északkeletre volt, 16 kilométer mélységben. Az eseményt követően 1,2 méter magas szökőár érte el Vadzsima kikötőjét, és az elmúlt két napban több mint száz utórengés is volt a térségben.

A legfrissebb adatok szerint már 62 a halálos áldozatok száma. A kormányfő, Kisida Fumio, elmondta, hogy még mindig sokan lehetnek az összedőlt épületek romjai alatt, ezért a mentőcsapatok sietve dolgoznak a túlélők megtalálásán. Jelenleg mintegy kétezer mentőkatona vesz részt a kutatásban, de a szakértők szerint a harmadik naptól kezdve, azaz ma, jelentősen csökkennek az eltűntek túlélési esélyei.

A Noto-félsziget több települése nehezen megközelíthető

Egyes területeken még mindig nem áll helyre a víz-, az energia- és a mobilszolgáltatás. A legnagyobb pusztítás az Isikava prefektúrában történt, ahol a hőmérséklet már fagypont alatt van, tovább nehezítve a túlélési és kutatási munkákat. A halálos áldozatok közül 29-en Vadzsimában, 22-en pedig Szuzuban vesztették életüket. Vadzsimában további két halálesetet még nem erősítettek meg a hatóságok. A szomszédos prefektúrákban több tucatnyian szenvedtek súlyos sérüléseket.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Földrengés: mit tehetünk, ha bekövetkezik? Így keressen menedéket!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

földrengés

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához