Ezeket látta már?

Az év végi "őrület" veszélyeire hívják fel a figyelmet a mentők

karácsony ünnepi stressz, év vége, mentők

Az év vége közeledtével érezhetően fokozódik az emberek feszültsége és türelmetlensége, ami nemcsak az ünnepi készülődéssel járó stresszt, hanem a mentők esetszámainak növekedését is eredményezi.

Az ünnepek idején nem csak a figyelmetlenség miatt bekövetkezett balesetek számában tapasztalható emelkedés, hanem a munkahelyi és családi konfliktusok következményei is.

A mentőszolgálatok adatai azt mutatják, hogy a veszekedések és rosszullétek miatt bejelentett esetek száma emelkedik az év vége felé. Ez a jelenség rámutat arra, hogy a türelemhiány és az ingerlékenység jelentős szerepet játszik az ünnepi stressz számos negatív következményében.

Legyünk toleránsak!

A mentők, akik nap mint nap szembesülnek az életmentő helyzetekkel, most felhívják a figyelmet arra, hogy a fokozott türelem és megértés mindenki részéről hozzájárulhat a balesetek és rosszullétek elkerüléséhez. Az ünnepi készülődés során javasolják, hogy legyünk toleránsak egymás iránt, és kerüljük a felesleges konfliktusokat.

A mentők áldozatos munkája értékes és nélkülözhetetlen, de a közösség is tehet a saját biztonságáért azzal, hogy türelemmel és megértéssel kezelik az év végi feszültségeket. Egy kis empátia és figyelem mindenki számára biztonságosabbá és harmonikusabbá teheti az ünnepeket.

Kérjük, tartsuk tiszteletben egymást és az életmentők munkáját, és alakítsuk az év végi időszakot a szeretet és megértés ünnepévé!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

10 finomság, ami még az ünnep előtti stressz csökkentésében is segít!

Forrás: Országos Mentőszolgálat
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához