Ezeket látta már?

Komoly ellenőrzésekre számíthatnak a háziorvosok

egészségügy, orvosok, Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, NEAK, ellenőrzés

Azt is vizsgálták, hogy ténylegesen a rendelőben tartózkodik-e az adott háziorvos a rendelési idejében.

A több rendelőt is működtető háziorvosi szolgálatokat ellenőrizte a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő. A vizsgálatokból kiderült, számos rendelő nem felelt meg a követelményeknek, ezért a jövőben kiterjesztett, szélesebb körű ellenőrzések várhatók.

A NEAK-ellenőrzés most befejeződött első köre hét vegyes típusú, azaz felnőtt- és gyermek-, valamint négy gyermekháziorvosi szolgálatot érintetett. A rendelők földrajzilag három régió – Észak-Magyarország, Nyugat- és Dél-Dunántúl – öt vármegyéjében helyezkednek el.

Több egészségügyi szolgáltató nem felelt meg a finanszírozási szerződésben vállalt kötelezettségeinek, ugyanis nem volt jelen abban az időben és azon a helyen, amikor és ahol hivatalosan rendelést kellett volna tartania – írja a Magyar Nemzet.

Kőrösi László, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) finanszírozási főosztályvezetője elmondta, a szervezet legutóbb a több rendelőt is működtető háziorvosi szolgálatokat ellenőrizte.

„Az ellenőrzések célja egyértelműen az, hogy a háziorvosi ellátás színvonala javuljon, és ahol problémát érzékelnek, főleg ha az a betegek kárára van, azt javítsák ki. A kormány jelentős forrásokat biztosít a háziorvosi praxisok működtetésére, a betegek alapellátására; ez egy államilag finanszírozott szolgáltatás, amelynek megfelelő minőségi szinten kell működnie” – mondta a főosztályvezető.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egy magyar orvos segélykiálltása - egy stroke-os eset kapcsán döbbent rá a súlyos rendszerhiábára

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#egészségügy

Forrás: Magyar Nemzet
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához