Ezeket látta már?

Körbefoglalkoztatással keresett havi 10 millót egy orvos: ezt üzente Takács Péter a főigazgatójának

orvos, pénz, egészségügy, körbefoglalkoztatás

Krízishelyzet a magyar egészségügyi rendszerben az orvoshiány miatt, ezért egy orvos egyszerre több helyen is rendelt.

Egy orvos 1528 órát dolgozott egy hónapban, amivel több mint 10 millió forintot keresett. - állapították meg a költségvetési felügyelők és a pénzügyminisztériumi ellenőrök egy közös vizsgálatban. Az orvos a főállása mellett, 3 másik intézmény ügyeleti osztályán volt készenlétben, a nap 24 órájában.

Az egész országban problémát jelent az orvoshiány, sok orvos ezért több helyen is vállal munkát, ügyeletet. Az egészségügyi államtitkár szerint ez többletkiadásokat termelhet a kórházaknak - közölte a Népszava.

"Természetesen mi sem vagyunk szentek és tiszták, vannak trükkök a kórházak részéről is, amiket be kell vállalnunk, hogy ezeket felszámoljuk. Az egyik ilyen például, hogy körbefoglalkoztatjuk az orvosainkat."

"Üzenem a főigazgató kollégáknak, hogy ennek vége van." - szólította fel a kórházi igazgatókat az egészségügyi államtitkár.

Takács Péter többek között még elmondta, hogy a kórházak gazdasági és műszaki üzemeltetése épp most kerül át a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósághoz (KEF).

A jövőben nem a gyógyítási költségek terhére kell majd üzemeltetni az egészségügyi intézményeket, ez jelentősen javíthat a gazdálkodási adatokon. A E-Alapból az intézmények működtetésére jövőre 31 milliárdot ad át a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő a KEF-nek, és ezt az összeget a pénzügyminiszter további 60 milliárd forinttal egészítette ki.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Forrás: népszava
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához