Ezeket látta már?

Embertelen állapotok a Szent János kórházban

kórház, szent jános kórház, osztály bezárás

A II. kerületi kórházban a betegek szakszerű ellátása lassan már lehetetlenné válik.

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere beszámolója szerint a Szent János kórházban olyan súlyos problémák állnak fenn, amelyekre figyelni kell. A kórházban már öt létfontosságú osztály összeomlott, és betegeket sem fogadnak már el.

December vége óta a kardiológiai osztály sem működik, de ezt megelőzően a gasztroenterológiai, az endokrinológiai és anyagcsereosztály, valamint a neurológiai osztály is gyakorlatilag használhatatlan volt, és ez a helyzet várhatóan március végéig fennmarad. Őrsi Gergely a közösségi oldalán hosszú bejegyzésben számolt be erről a problémáról.

Kunetz Zsombor orvos és egészségügyi elemző szerint a János kórház jelenlegi állapotában még a sima kórház kategóriába sem sorolható. Kunetz szerint Takács Péternek, a kórház korábbi főigazgatójának, jelenlegi egészségügyi államtitkárnak, időben kellett volna intézkednie a kórház rossz állapotai miatt, de sajnos nem tett semmit – írja bejegyzésében.

Kunetz továbbá megosztotta véleményét, hogy ha ilyen katasztrofális a helyzet a II. kerületben, akkor vajon mi lehet a helyzet az ország vidéki, kevesebb figyelemmel övezett területein, ahol szintén szükség lenne a szakszerű betegellátásra.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Nem tudta feldolgozni a gyászt: telefonon és levélben zaklatta az orvosokat egy férfi

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

kórház

Forrás: index
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához