Ezeket látta már?

Állati megfigyelés! Kukkoljon elefántokat a boldogsága érdekében

elefántok, applikáció, védelem

Tudományosan bizonyított tény, hogy az állatok megfigyelése (kukkolása) boldogsághormont termel az agyban. Afrikai elefántok életébe nyerhetünk bepillantást, élőben.

Az STE GPS-követő berendezést használ az elefántok életének, döntéseinek és igényeinek megértéséhez. Az STE alapítója, Iain Douglas-Hamilton volt az első, aki rádiós nyakörvek segítségével követte az elefántokat.

A technológia szinte azonnali megfigyelést tesz lehetővé egy állat GPS-pozíciójáról néhány másodpercen belül azt követően, hogy azt az állat nyomkövető nyakörve rögzíti. Az adatok továbbítása műholdon vagy a helyi mobiltelefon-hálózaton keresztül történik. A színfalak mögött egy sor kifinomult szoftveralgoritmus figyeli a bejövő elefántmozgási adatfolyamokat, és összegzi az összetett információkat.

Az egyik algoritmus kifejezetten azokat az elefántokat keresi, amelyek természetellenesen mozdulatlanná válnak – ez a figyelmeztetés azt jelezheti, hogy egy elefánt bajban van.

Az elefántcsontért folytatott orvvadászat komoly veszélyt jelent a fajra nézve. A valós idejű megfigyelő rendszer segíthet, az azonnali segítségnyújtásban és az orrvadászok elfogásában. A rendszer egyből azonosítja a támadást és a pontos GPS koordinátákkal SMS-ben és emailben riasztást küld az intézkedő szervek felé.

"A technológia újszerű alkalmazása előnyhöz juttatja a vezetőket az orvvadászokkal szemben, ami az elefántok és számos veszélyeztetett faj védelme szempontjából hatalmas előrelépés. Ez a rendszer lehetővé teszi számunkra, hogy megváltoztassuk az orvvadászattal kapcsolatos kockázatokat, végső soron erősítve az ilyen illegális tevékenységektől való elrettentő hatást."- mondja George Wittemyer, az STE Tudományos Tanácsának elnöke.

Nyomon követési adatok

Hosszabb távon a nyomon követési adatok segíthetik az elefántok viselkedési normáival kapcsolatos ismereteket. Az egyre zsúfoltabb Afrikában ez az információ kulcsfontosságú, hogy az elefántok és más vadon élő állatok által használt területeket biztonságban tarthassák.

"Az elefántok viselkedési normáinak megértése alapvető fontosságú a sikeres védelmi stratégiák kidolgozásához" - mondja Festus Ihwagi, természetvédelmi biológus és az STE vezető térinformatikai elemzője.

Az STE WildTracks alkalmazás

A Save the Elephants (STE) 1995 óta GPS-el nyomon követi az elefántokat és más állatokat is Afrikában. A Vulcan Inc. által működtetett STE Wildtracks alkalmazás célja, hogy segítse az iOS-felhasználókat az elefántok és más vadon élő állatok megismerésében és nyomon követésében.

Az elegáns vizualizáció segít a kutatóknak, a természetvédőknek és a vadgazdálkodóknak a viselkedés kivizsgálásában, a vadon élő állatok területeinek és folyosóinak megtervezésében, valamint a bűnüldözésben.

Egy új kutatás szerint az emberek szeretik meglesni az állatokat a természetes élőhelyükön, mert az állatok látványa boldogsághormont állít elő az agyban.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

kisállat

Forrás: www.savetheelephants.org
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához