Ezeket látta már?

Látogatási tilalom: újranyitották a covid osztályt ebben a kórházban! Ezek a szabályok

látogatási tilalom újranyitották koronovírus covid osztály győri kórház

Túl sok a fertőzött, így újra külön osztályon helyezik el a covid fertőzötteket. Több más osztályon is korlátozásokkal kell számolni - mutatjuk az új látogatási szabályokat.

Péntektől külön osztályon helyezik el a koronavírus fertőzötteket a győri Petz Aladár Egyetemi Oktatókórházban –írja a Telex. Ezen a részlegen a betegek nem látogathatók, de a többi osztályon is legfeljebb fél óráig lehetnek bent a hozzátartozók.

Az egészségügyi intézményben már korábban is szigorításokat vezettek be: a betegeket látogatóknak kötelező volt a maszkhasználat és a kézfertőtlenítés. Ezeket most újabb védelmi intézkedések követték.

  • a fertőzött betegeknek nyitottak egy külön osztályt
  • látogatási tilalmat rendeltek el
  • az intézmény többi osztályán is korlátozások léptek életbe
  • a látogatási időt fél órára korlátozzák:a betegek kizárólag délután két óra és fél három közt látogathatók
  • maximum két ember látogathat meg egy beteget

Látogatási korlátozások a Petz Aladár Egyetemi Oktatókórházban

Intézményünk a Covid-19 okozta megbetegedések számának emelkedése miatt 2023.10.27-től határozatlan időre látogatási korlátozást vezet be az alábbiak szerint:

  • A Covid pozitív betegek ellátására Intézményünk C1/II. emeletén, külön osztályt nyitottunk, ahol látogatási tilalmat vezetünk be.
  • Intézményünk Ápolási Osztályán Covid-19 megbetegedés okozta halmozódás miatt, 2023.10.18-tól határozatlan ideig, látogatási tilalom van érvényben. 
  • A többi fekvőbeteg ellátó osztályon a Covid fertőzések terjedésének megelőzése érdekében a látogatási időtartamot a 14.00-15.30-as idősávban 30 perce korlátozzuk. Egy páciens legfeljebb két látogatót fogadhat naponta, tehát vagy egy látogató tartózkodhat bent fél órát vagy 2 látogató 15-15 percet.

Az egészségügyről szóló 1997. évi. CLIV. tv. 11§ (3), (4) és (6) bekezdéseiben foglalt kapcsolattartás lehetősége folyamatosan biztosított.

Szíves megértésüket kérjük! - írja weboldalán az intézmény.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Telex
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához