Ezeket látta már?

Magyar buszbaleset Szlovákiában: 4 sérültet már a miskolci kórházban ápolnak

szlovákia, buszbaleset, halál

A Szlovákiában balesetet szenvedett magyar autóbusz utasai közül tizennyolcan hazaérkeztek Magyarországra - közölte Menczer Tamás.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, hogy a 21 súlyos sérült közül ketten továbbra is mélyaltatásban vannak. A magyar busz egy kamionnal ütközött össze hétfő délelőtt a szlovákiai D2-es autópályán. A balesetben egy ember meghalt, 37-en könnyebben, 21-en súlyosan sérültek meg, őket a szakolcai, a nagyszombati, a malackai, illetve három pozsonyi kórházban ápolják. Menczer Tamás elmondta: a külügyminisztérium call centerébe 31 hívás érkezett a balesettel kapcsolatban, és minden utast sikerült azonosítani.

Kiemelte: a nagykövetség munkatársai hétfő óta a helyszínen, illetve a kórházakban vannak, hogy segítsék a sérülteket, de az utasok azonosításában és a rokonok, ismerősök tájékoztatásában is részt vettek, vesznek. Hangsúlyozta, hogy kollégáik a továbbiakban is segítik a baleset sérültjeit.

Az államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszámolt arról, hogy a könnyebben megsérült 37 utast egy tűzoltó-parancsnokságon vizsgálták meg, közülük 23-at további vizsgálatokra kórházba küldtek. Ezt 19 ember fogadta el, őket kórházba szállították, míg négy ember visszautasította a további vizsgálatokat. Az utasok közül 18-an indultak el hétfő este és érkeztek meg Magyarországra - ismertette.

A szlovákiai buszbaleset első sérültjei kedd hajnalban fogadta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházba - tudatta az intézmény.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház közleménye szerint a reggel 8 órai adatok szerint négy embert szállítottak be az intézménybe. Egyikük könnyebben sérült, három ember pedig nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Életveszélyben egyikük sincs, állapotuk stabil, ellátásuk megkezdődött.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezek a reggeli tünetek agydaganatot jelezhetnek

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#sürgősségi

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához