Ezeket látta már?

Meddig marad a kánikula? Ha valami hír nem hiányzott ma, hát ez az!

meddig tart kánikula hőség időjárás előrejelzés

73 éves melegrekord dőlhet meg ma - akár 40 C-fok is lehet, 8 vármegyére adtak ki piros figyelmezetést!

Vasárnap a csúcshőmérséklet 32 és 39 C-fok között várható, és akár a napi melegrekord is megdőlhet.

'Semmi lényegi változás nem lesz időjárásunkban vasárnap csak "annyi", hogy még melegebb lesz." - írja a Országos Meteorológiai Szolgálat..

Jön a hőség csúcspontja

Egyre közelebb kerül egy hűsítést hozó frontrendszer, bár később mint hittük, mozgása jelentősen lelassul, ugyanis déli ágán egy mediterrán ciklon is képződik, s ezek együttese fogja majd a napokban meghatározni időjárásunkat a jövőhét első felében.

A felfrissülés tehát lassabban jön a vártnál, az Időkép azt írja, a front hétfő délután éri el a nyugati tájakat, majd lelassul, és a hét közepén távozik kelet, északkelet felé.

Vagyis keleten csak szerdára ér véget a kánikula

Ma, vasárnap napközben szikrázó napsütés várható, azt csak néhány helyen szűri majd fátyolfelhő. A csúcshőmérséklet 32 és 39 C-fok között várható, és akár a napi melegrekord is megdőlhet.

A Kárpát-medencét elárasztó forró, szubtrópusi légtömeg hatására sok helyen ma is bőven 35 C-fok fölé emelkedik a hőmérséklet, sőt a 40 C-fokhoz is közel kerülhetünk. Délen, délkeleten 37-39 C-fok körül tetőzhet a forróság.

Ezzel pedig 73 éves melegrekord dőlhet meg

1950-ben ugyanis 39,3 fok volt a maximum-hőmérséklet Csongrádban.

Az extrém hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat 8 vármegyére adott ki piros figyelmezetést. Ezeken a terülteken a napi középhőmérséklet 29 fok felett alakulhat.

Figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt, az ország fele piros! Ilyen figyelmeztetéseket adtak ki a hőség miatt a vármegyékre - az ország fele piros! Forrás: OMSZ

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Orvosmeteorológia: ez már a túlélésről szól! Ami vasárnap jön, elviselhetetlen

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához