Ezeket látta már?

Beteggel együtt csúszott meg és ütközött a mentő

mentő, sürgősségi, csúszós utak, baleset, téli gumi

Ahogy leesett az első hó, a fővárosban máris baleset érte az egyik Zuglóban szabályosan közlekedő mentőegységet.

A mentőautó a kórház felé tartott a betegükkel, amikor egy autó megcsúszott fékezéskor és a mentőnők ütközött. A balesetben senki sem sérült meg és a szállított betegért is hamar másik egység érkezett. Viszont a mentő napokra kiesik a forgalomból.

A téli gumi használatának nagy előnye, hogy jobb tapadással bír a havas útfelületen, hiszen mélyebb barázdákkal és sűrűbb futómintázattal rendelkezik, mélyebb profillal van ellátva, így hatékonyabban szorítja ki a gumi és az útfelület közül a havat és a sarat. A téli gumi tehát megvédheti a hideg hónapokban közlekedőket a balesetektől és még a gyermeket kórházba szállító mentőautóba sem fognak belecsapódni.

Milyen a jó téli gumi?

Bár a téli hónapok az utóbbi időben egyre enyhébbek Magyarországon is, azért még tartogathat meglepetéseket ez az időszak. De úgy is alakulhat az életünk, hogy északabbra vagy magasabb hegyeken lesz dolgunk, így pedig szükség lehet egy megfelelő téligumi garnitúrára.

Inkább azoknak célszerű mindenképp téli, azaz évszaknak megfelelő gumit venni, akik évente legalább 15-20 ezer kilométert autóznak, mert ilyenkor már annyival hamarabb elkopik a négy évszakos gumi, hogy nem éri meg az választani. Ráadásul aki a sportosabb vezetési stílust részesíti előnyben és 200 lóerő vagy afeletti teljesítményű autója van, azoknak is inkább az évszaknak megfelelő, tehát télen téli, nyáron nyári abroncsot szokták javasolni a szakértők.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egyetlen szolgálat alatt három újraélesztés! Egymás után mentett életeket a rohamkocsi

Forrás: Országos Mentőszolgálat
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához