Ezeket látta már?

Nem csak az elit gyógyulhat magánkórházakban - ez a tagság megkönnyítheti az életét

magánklinika, magán egészségügy, magánkórház

Habár, sokan nem tudják megfizetni a magánegészségügyet, növekvő tendenciát mutat azok száma, akik a magánegészségügy felé fordulnak az állami helyett.

Az állami egészségügy terheltsége miatt, a hosszú várakozási idő miatt az utóbbi években egyre többen mennek magánkórházakba. Azok számára, akik nem tudják kifizetni a magánorvosi ellátást, az egészségpénztárak jelenthetnek segítséget, ugyanis, ha valaki fizet egészségpénztárat, 1 évben akár 150 forint jóváírást is kaphat az államtól adójóváírás formájában.

A HelloVidék járt utána, mire költik az emberek az egészségpénztári keretüket a magánegészségügyben. Az derült ki, hogy főleg fogorvosra, valamint optikai szerekre, továbbá a poszt-covid tünetek kivizsgálására, szűrésekre és orvosi , ápolási szerekre szánják a pénzt. A lap az OTP Egészségpénztárat is megkérdezte, mit látnak, milyen a területi eloszlása a tagságot választóknak. Elmondták, hogy a budapestiek élen járnak, 22% -uk, a megyeszékhelyen élők 19%-a, a városban élők 22%-a rendelkezik egészségpénztári tagsággal.

A címlapfotó illusztráció.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Sztrájk: tiltakozó akcióra készülnek az egészségügyi szakdolgozók

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához