Ezeket látta már?

Nem várt meglepetés érte Csuja Imrét a Mentőalapítvány forgatásán

csuja imre, mentő, alapítvány, meglepetés

Csuja Imrét nem könnyű zavarba hozni. Akkor is feltalálja magát, ha szereplőtársa nem tud eljönni a forgatásra.

De vajon ki lehetett a renitens kolléga, és mi volt távolmaradásának oka?

Ezekre a kérdésekre is választ ad az Országos Mentőszolgálat Alapítvány legújabb kampányfilmje, amely természetesen ezúttal is egy nemes cél érdekében készült, a tőlük megszokott humoros formában.

De itt még nem ér véget a meglepetések sora. Egy másik felvétel is „lebuktatta” az alapítvány jószolgálati nagykövetét, méghozzá egy igen kínos helyzetben – persze csakis azért, hogy így hívják fel a nézők figyelmét az adó 1% felajánlás fontosságára.

- Szeretjük a humort, de természetesen az életmentés számunkra nem gyerekjáték. Sőt, nagyon is komolyan vesszük munkánkat. Immár 19 éve támogatjuk bajtársainkat a legkorszerűbb életmentő eszközökkel. – mondta el dr. Czakler Éva mentőorvos, az OMSZ Alapítvány kuratóriumának alelnöke.

Az OMSZ szolgálatvezető főorvosát idén komoly megtiszteltetés érte, hiszen ő is elnyerte a Szent-Györgyi Albert Év Orvosa díját. Ráadásul a közönség szavazatai alapján, ami azért is jelentett nagy örömöt a számára, mert mentősként kollégáival a legtöbbször névtelenül végzik a hivatásukat. - Így már maga a jelölés is váratlanul ért, nemhogy az, hogy díjazott lettem. A díjat éppen ezért bajtársaimnak is ajánlom, annak a 8500 mentődolgozónak, akik nap mint nap a bajbajutottakért dolgoznak, sokszor névtelen hősökként. Ők is megérdemelnek minden elismerést. – avatott be minket dr. Czakler Éva, mit is jelentett számára ez a díj.

Alapítványuk azonban nemcsak a legkorszerűbb mentéstechnikai eszközök beszerzésével foglalkozik. Társadalmi edukációs kampányaikban is igyekeznek élen járni a legújabb trendek követésében. Nyolc éve Csuja Imre főszereplésével hozták közel nézők millióihoz az újraélesztés egyszerű technikáját, idei 1% kampányukban pedig ismét jelentkeznek humoros TikTok tartalmakkal is:

- Sajnos az emberek több mint fele még mindig nem él az adó 1% felajánlás lehetőségével. Bízom benne, hogy videóink hatására most olyan adózókat is sikerül mozgósítani, akik eddig nem éltek a lehetőséggel, hiszen az 1% nekünk tényleg sokat számít. – jelölte ki a célt Czakler doktornő.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezek a reggeli tünetek agydaganatot jelezhetnek

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#sürgősségi

Forrás: magyar mentőszolgálat alapítvány
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához