Ezeket látta már?

Van már programja hétvégére? Itt egy rendkívüli lovas verseny, ahol még szűrés is lesz!

Nemzeti Díjlovas és Lovasterápiás Verseny terápiás versenyek program szűrés

Kiváló családi programot mutatunk, ami a gyereknek is tetszeni fog. Egyedülálló élményeket kínál idén a Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas és Lovasterápiás Verseny, ahol ráadásul szűrővizsgálatok is lesznek.

Világkupa-fordulóval, kiváló díjlovasokkal és fogyatékossággal élő gyerekversenyzőkkel kezdődik a Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas és Lovasterápiás Verseny.

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 2023. szeptember 29. és október 1. között 19. alkalommal rendezi meg Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas és Lovasterápiás Versenyét Fóton.

Egyedülálló megmérettetésről van szó, hiszen Európában csak itt szerveznek egy időben Világkupa-fordulót és versenyt a fogyatékosággal élő gyerekeknek. Nagy örömünkre elfogadta felkérésünket és több terápiás versenyszám házigazdája lesz Novák Katalin köztársasági elnök, a Gyermekmentő Szolgálat védnöke. De elvállalta a házigazda szerepét Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok, Malek Andrea előadóművész és Gubás Gabi színművésznő is - adta hírül a szervezet.

Idén is nemzeti és nemzetközi keretek között zajlik a Díjlovas Verseny

A háromnapos rendezvényre 21 országból érkeznek kiemelkedő hazai, külföldi sportolók és bírók. A programok során összesen 54 lovas méri össze a tudását 73 lóval.

Íme, néhányan a nagy nevek közül a felnőtt mezőnyből:

Patrik Kittel - a 47 éves kitűnő lovas a közönség egyik kedvence, a világranglistán a 6. helyen áll. Svéd színekben versenyez, de magyar felmenői is vannak, így az angol, a német és a svéd mellett jól beszél magyarul is. Volt már Világkupa-döntőn hetedik, világbajnokságon negyedik helyezett, a legutóbbi EB-n a 11. helyen végzett. Lova Bonamour.

Anna Merveldt - a verseny talán legidősebb indulója 61 éves. Az ír lovasnő már évtizedek óta a nemzetközi élmezőnyben versenyez. Lova Esporim.

Morgan Barbançon - a franciák kiválósága visszatérő versenyző Fóton. A 31 éves lovasnő az oldenburgi tenyésztésű Sir Donnerhall II OLD nevű lovát lovagolja a versenyen. Az idei Európa Bajnokságon a zenés kűrben 14. helyezést ért el. A csapatversenyben a francia csapat legjobbja. A világranglistán a 20.

A nemzetközi versenyszámokban Magyarországot a Komjáthy-Losonczy Anikó – Dior s és Yom-Tov Jázmin – Hexagons Grandville párosok képviselik.

A CDI*** nagydíj szintű számaira 9 ló-lovas páros nevezett

Hazánk színeiben három válogatott lovas: Komjáthy-Losonczy Anikó Cristall 8 nevű lovával, Szokola Csaba Sommerbreeze-zel és Yom-Tov Jázmin Konfucius nevű lovával.

A korosztályos versenyszámokban komoly eséllyel indulnak a magyar utánpótlás lovasok. A pónisok mezőnyében Szeivolt Titanilla Hanna két lóval is versenyez. A fiatal lovasok között Nagy Rita Laurának szoríthatunk. Juniorban Kóródi Nóra és Cérna Panna Borbála kitűnő utánpótlás lovasként eséllyel áll starthoz.

A Nemzetközi Díjlovas Verseny összdíjazása 8.900 euró, a Nemzeti Díjlovas Versenyé 1.115.000 Ft.

A fogyatékkal élő gyerekek lovasterápiás versenyén idén 24 csapat 145 kis lovasa vesz részt

A gyerekek különböző kategóriákban mutatják meg, mit tudnak. Lesz versenyszáma például a tanulásban vagy értelmileg akadályozott gyerekeknek és a hiperaktív, látássérült, mozgássérült lovasoknak is. A Mádl Ferenc Emlékversenyen a sérült gyermekek színdarabot adnak elő lóháton, főszerepben természetesen a lóval.

A terápiás versenyek összdíjazása, valamint a gyerekcsapatok ellátása és szállásköltsége nyolcmillió forintot tesz ki; ez tudatosan több, mint az ép sportolók premizálása. Ezen felül még ajándékokat is kapnak a gyerekek.

Idén is lesz Díjlovagló Parasport

Idén is megtartják a Díjlovagló Parasport versenyszámot, amely egyben a mozgásukban akadályozott lovasok számára Országos Bajnokság is lesz.

Ezt idén is támogatja a Magyar Paralimpiai Bizottság. Az egyes versenyszámokban a házigazda szerepét a Gyermekmentő Szolgálat ismert közéleti tagjai – politikusok, művészek, sportolók – vállalták el.

 • Novák Katalin államfő, a Gyermekmentő Szolgálat védnöke a szombat délelőtti versenyszámok egyik házigazdája lesz.
 • De elfogadta felkérésünket Nagy István agrárminiszter,
 • Kuncze Gábor, az NGYSZ alelnöke,
 • Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok,
 • Jakab István, az Országgyűlés alelnöke,
 • Malek Andrea előadóművész és Gubás Gabi színművésznő is.
 • Több versenyszámnak Kövér László, az Országgyűlés elnöke lesz a házigazdája.
 • Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya is házigazda lesz,
 • sőt, az ő meghívására egy rendkívüli program is lesz a Budapesten szolgálatot teljesítő nagykövet asszonyok számára Fóton, a verseny alatt: a diplomaták bejárják a fóti Lovasterápiás Központot és az Élhető Jövő Parkot, kicsit megismerkednek a lovasterápiával, előadást hallhatnak a Gyermekmentő EU-s Safer Internet Programjáról, majd közös ebéden vesznek részt.

Egészségügyi szűrőprogramokkal is készülnek

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza mindhárom napon kint áll a verseny helyszínén, ahol önkéntes fogorvosaink ellenőrzik a gyermekek fogait. Lesz nőgyógyászati tanácsadás, ahol idén a HPV-oltás kerül a fókuszba. Az Élhető Jövő Parkban pedig a fenntartható fejlődésről és a környezetvédelemről hallhatnak előadásokat az érdeklődők. A versenyek mellett a gyermekek kézműves foglalkozáson vehetnek részt, lesz arcfestő, buborékfújó, lufihajtogató és ugrálóvár is.

A rendezvény főtámogatója az OTP Bank, kiemelt támogatók Magyarország Kormánya, az E.ON Hungária és a Magyar Telekom. További támogatók: HM Sportért Felelős Államtitkárság, NSÜ Nemzeti Sportügynökség Zrt., Sportoló Nemzet Alapítvány, Waberer’s International Nyrt.

A rendezvény ingyenes!

 • Találkozzunk szeptember utolsó hétvégéjén, Fóton!
 • Helyszín: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
 • Lovasterápiás és Oktató Központja, 2151 Fót, Vörösmarty tér 2.

Részletes információk és program a www.lovasterapia.hu honlapon találhatók!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Így lehet ló segítségével sérült gyermekeket gyógyítani, fejleszteni

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához