Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: az egész ország érezni fogja az elhúzódó fronthatást csütörtökön

orvos meteorológia időjárás front ma meteogyógyász havas eső

Nagyon lassan mozog a mediterrán ciklon frontrendszere!

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint csak nagyon lassan mozog a mediterrán ciklon frontrendszere! Országosan érezni fogjuk ezt az elhúzódó fronthatást.

Komoly terhelés a frontérzékenyek a kettősfront miatt! A meteogyógyász videója:

Tartósan megterheli a frontérzékenyek szervezetét a csak lassan kelet felé mozgó ciklon kettősfrontja

Ezek a terhelő hatások nyugaton fognak fokozatosan enyhülni, itt helyenként már a nap is kisüthet. Kedvezőtlen viszont hogy tartósan lesznek ködös-párás időszakok a reggeli, délelőtti órákban.

Délutántól már inkább csak a keleti országrészben lesz erős a kettős fronthatás, ez még az éjszakai órákig is kitart. A vegyes csapadék és az intenzív légmozgás további terhelő tényezőt jelentenek. A kettősfront elhúzódó meteogyógyászati hatásai erősen ronthatják életminőségünket, sokféle panasz jelentkezésére számíthatunk. A tartós fejfájások, erősödő szívpanaszok, gyakoribb rosszullétek a tartósan fennálló erős terhelő hatások következményei.

Fontos, hogy tisztában legyünk szervezeti reakcióinkat és ismerjük fel ha a kellemetlen vagy veszélyes panaszaink a változó terhelő hatások következtében alakulnak ki. Ezek a fokozott időjárás-érzékenység jelei, amit érdemes kezeltetni a súlyosabb következmények megelőzésére.

Szabadtéri programok

Amíg a ciklon itt időzik nem kedvezőek a feltételek a kültéri programokhoz. Nyugaton ugyan megszűnik a csapadék de sokfelé tartósan marad ködös-párás az idő. Ahol kiderül az ég, ott érdemes kicsit a szabadban időzni. Az ország nagyobb keletebbi részén viszont az elhúzódó vegyes csapadék kedvezőtlen lesz, amit tovább ront az erős lökésekkel kísért légmozgás.

Balesetveszély

Kedvezőtlenek lesznek a közlekedési feltételek, téli útviszonyokra számítsunk. Nyugaton tartós ködök, míg keletebbre a további havazás, továbbá az erős széllökések nehezítik a közlekedést. Az országosan érvényesülő kettősfronti terhelés negatívan befolyásolja a közlekedés emberi tényezőit.

Milyen idő lesz?

Csütörtökön kezdetben a nyugati tájak kivételével még többfelé hullhat hó, havas eső, keletebbre néhol eső. Napközben az ország középső és keleti részein további gyengülő intenzitású vegyes halmazállapotú csapadék várható, délután nyugaton, délnyugaton ugyanakkor felszakadozik a felhőzet, előbújik a nap. A Dunántúlon élénk, erős lesz az északnyugati szél, főként a Bakonyban hófúvás is kialakulhat. Ezen a napon 0 és +5 C-fok közötti maximumokat mérhetünk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Kardiometeorológia: új tudományterület a Semmelweisen

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához