Ezeket látta már?

Orvosmeteorlógia: ez vár ránk - ha nem lenne elég a fejfájás

orvosmeteorológia, meteorológia, időjárás-érzékenség, frontok, fejfájás, migrén

Szombaton a fronthatásoktól igénybevett szervezet esetében még a megszokott panaszok is nagyobb intenzitással léphetnek fel!

Az időjárás-érzékenyek nehéz időszakot élnek meg, egymást érik a frontok. Ha ön is ok nélküli kimerültséget, gyakori fáradtságot, vérnyomásproblémákat tapasztal, ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Szombaton kettősfronti hatás várható, az ország nagy részén mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyeknek jelentkezhetnek humánmeteorológiai® panaszai. Amennyiben a magyar lakosság 78%-át érintő időjárás-érzékenyek csoportjába tartozik, akkor önnél is egész napos fejfájást, migrént, álmosságérzetet, ugyanakkor álmatlanságot idézhetnek elő a légkörben zajló változások, ezen kívül a keringési rendszer rendellenességeivel élők és a szívbetegek számára is megterhelő az időszak. Ha északnyugaton él, akkor némileg kipihentebben ébredhet, de napközben ott is többeknél léphet fel figyelmetlenség és koncentrálásbeli zavarok.

Szervezete hamarabb kimerül és legyengül a tartós igénybevételek, gyakori frontátvonulások következtében, így fogékonyabbá válik a járványokkal szemben. Fontos, hogy erősítse az immunrendszerét. A sok vitamin és a kímélő ételek mellett igyon sok folyadékot, akár ásványvíz, akár meleg levesek, teák formájában, és gyakran, alaposan mosson kezet. A nyirkos, párás időben a vírusok könnyebben szaporodnak, terjednek.

Balesetveszély

A közlekedés során csapadéktól nedves útszakaszokra számítson, ezek területén pedig növekszik a féktáv. A vízátfolyások szintén veszélyesek lehetnek, a sebesség mérséklése, valamint nagyobb követési távolság tartása javasolt ezeken a tájakon. Sok lesz a türelmetlen, emellett figyelmetlen sofőr - fokozott óvatossággal közlekedjen az utakon!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészségKalauz/Meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához