Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a csütörtök sokak számára nem lesz könnyű

orvosmeteorológia, fejfájás, front, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint még egy nap frontmentes idő vár ránk, aztán jelentősen növekszik a változékonyság!

A levegőben lebegő anyagok nagyon erősen befolyásolják egészségi állapotunkat! Nem csak a kültéri levegőminőség romlott sokat, a beltéri romlás még erősebben, komolyabb következményekkel jelentkezik.

Levegőgyilkos anyagok! Mi meg belélegezzük! Hogy mennyire fontos dologról van szó, elmondja a meteogyógyász®!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön is hideg, hűvös lesz a hajnal, de nem jön front, így délutánra a reggelihez képest kissé javulhat az állapota. A viszonylag nagy napi hőingás azonban megterhelő lehet a szervezet számára, és a fejfájás is most kezd ismét gyakoribbá válni!

Délutánra melegszik az idő, de most pont ez a nagy napi hőingás fog megterhelést jelenteni a szervezetünknek!

Számítson arra, hogy a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élőknél nehezen indul a nap, így ha ez önre is jellemző, akkor felerősödhetnek a végtagfájdalmai; a mélyebb völgyekben ezek fokozottan jelentkezhetnek.

Napközben emellett, főleg a délelőtti órákban vérnyomás-ingadozást és keringési panaszokat tapasztalhat, a tünetek a kevésbé felhős tájakon lehetnek a legintenzívebbek. Ezzel együtt a közérzete is romolhat, múló rosszullét léphet fel. A fejfájás szintén tartósan jelen lehet, akár a görcsös, akár a migrénes tünetekre hajlamos.

Jó hír viszont, hogy többórás napsütés jótékonyan hat a hangulatra, a sok napfény ráadásul immunerősítő hatással is bír. Estétől a frontérzékenyek állapotában romlás kezdődik.

Szabadtéri tevékenység

Az öltözködés során is vegye figyelembe, hogy jóval hűvösebb a hajnal a napközben mért hőmérsékleteknél. Jól jön a kabát, de számítson arra, hogy a délutáni órákban ismét az átlagosnál magasabb hőmérsékleteket mérhetünk.

Balesetveszély

A közlekedés során a lassabb vezetést a gyakran türelmetlen, figyelmetlen sofőrök is indokolják, illetve napszemüvegre is szükség lesz - különösen napkelte és napnyugta idején. Reggel ködfoltok is előfordulnak, vezessen lassan, körültekintően!

Milyen idő lesz csütörtökön?

Csütörtök hajnalban több helyen képződhet pára, köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, ami helyenként lassabban oszlik majd fel. Ekkor a napsütést már leginkább a nyugat felől fölénk sodródó fátyolfelhők szűrhetik meg. Számottevő csapadék nem várható. Északkeleten megélénkülhet a délnyugati szél. Kora reggel -7, 0, napközben 6-12 fokot mérhetünk.

Olvasta már?

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Több hónapja volt covidos, de most is fáradékony? Erre a vizsgálatra menjen el!

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához