Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a hétfő sem lesz egyszerű a frontra érzékenyeknek

fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint ez a hét is megterhelően indul, sokan már nagyon szenvednek a folyamatos igénybevételtől.

Az időjárás-érzékenyek szervezete most sem tud pihenni, regenerálódni, sőt, egy újabb megterhelő hét veszi kezdetét. Ha ön is gyakori alvásproblémáktól szenved, tartósan rossz a kedve és vissza-visszatérő tünetei vannak, ön is érintett lehet. Front-, időjárás- és stressz-érzékenység! Tönkretehetik az egészségét! Elmagyarázza most a meteogyógyász®:

Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül térségünkben, csak estétől kezd nyugat felől csökkenni ennek intenzitása. A Dunántúlon főként délelőtt, másutt azonban egész nap tapasztalhat keringési és vérnyomásproblémákat, többek között vérnyomás-ingadozást és rosszullétet is. Amennyiben szívbeteg, akkor szintén megviselheti ez a megterhelő humánmeteorológiai® helyzet. Ezen a napon tehát próbálja kerülni a nagyobb erőfeszítéseket igénylő tevékenységeket, ez igaz a szellemei és a fizikai igénybevételekre is.

Emellett szinte országszerte fejfájást és ingerültséget is tapasztalhat, ami rányomhatja bélyegét a hangulatára. A nyirkos időben több fokkal csökken a hő- és komfortérzet, fokozódik a megfázásveszély. Mivel a légköri helyzet kedvez a vírusok terjedésének, így továbbra is fordítson nagyobb hangsúlyt immunrendszerének erősítésére. A megnövelt vitaminbevitel fokozhatja védekezőképességét, elsősorban a C-vitamindózist növelje meg, a fertőzések elkerülése érdekében pedig mosson kezet gyakran és alaposan!

Légszenny:

A levegőminőség kismértékben javul.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához