Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a kedd sem lesz könnyű a fejfájósoknak

fejfájás, émelygés

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint átmenetileg többeknél lesznek kellemetlen tünetek, még azoknál is, akiknél az előző napokban nem voltak.

Az időjárás-érzékenyek számára az enyhébb frontok is megterhelők lehetnek, sokan nem is tudnak különbséget tenni markáns és gyenge front között. Ha ön is fejfájást, vérnyomáspanaszokat vagy emésztési problémákat tapasztal, ön is érintett lehet.

A sorozatos frontok miatti nagyon veszélyes vérnyomáskiugrásról beszél a meteogyógyász® az alábbi videóban:

Fronthatás kedden

Kedden a távozó gyenge hidegfront mögött már nem érkezik újabb front, de kezdetben sokaknál jelentkezhetnek enyhe hidegfronti tünetek. A keringési és vérnyomáspanaszok viszont sajnos mondhatni mindennapossá válnak a következőkben. A panaszok országszerte fellépnek!

A nap első felében mindenhol, délután egyre inkább a délkeleti, keleti tájakon tapasztalhatnak enyhe hidegfront jellegű tüneteket az arra érzékenyek. Átmenetileg megnyugszik az időjárás, emellett azonban más tényezők ronthatják a helyzetet. Napközben melegszik a levegő, ismét nagy lesz tehát a napi hőingás.

Sokan ébredhetnek végtagfájdalmakkal, ezt egy rövid, kímélő átmozgatással enyhítheti; ügyeljen azonban arra, hogy ne erőltesse meg az ízületeit! Napközben aztán a térség nagy részén egyre több napsütésre számíthatunk, javul a hangulat, a komfortérzet. A megélénkülő légmozgás főleg a dunántúli tájakon görcsös eredetű fejfájást válthat ki, emellett ingerlékenység, nyugtalanság is ronthatja a komfortérzetet. A fejfájás máshol is jellemző lehet, illetve egyéb más görcsök is előfordulhatnak, ezek is nagyobb számban a délelőtti órákban. Az étkezés során törekedjen a változatos, vitamindús fogások fogyasztására.

Szabadtéri tevékenység

Friss lesz a levegő, egy kellemes séta a szervezetnek is jót tesz, különösen délután, amikor már napsütésben is bízhatunk. A nap első felében viszont még szükség lehet az esernyőkre, illetve a párás levegőben csökken a hő- és komfortérzet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához