Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a kedden ezek a panaszok, tünetek erősödnek fel a legjobban

orvosmeteorológia, vérnyomás, front, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint folytatódik az extrém igénybevétel, egyelőre nem javul az élettani helyzet.

Rendkívüli terhelés alatt áll a szervezetünk napok óta, és erre tartósan kell számítanunk. Az óraállítás még fennálló terhelő hatásai csak fokozzák a szélsőséges hidegfront okozta panaszokat, miközben már láthatók egy brutális melegedés jelei.

Így tehetik tönkre Önt is a frontok! Ezzel ne játsszon! Komoly veszélyre figyelmezteti a meteogyógyász®!

Fronthatás kedden

Kedden fokozatosan gyengülnek az előző napi front által kiváltott tünetek, de élettanilag nem alakul sokkal kedvezőbben a nap, még mindig erősek lehetnek a panaszok! A vérnyomása is ingadozhat, és a feje is fájhat. Változékonyan alakul az idő, napsütés és felhős időszakok is lesznek, emellé pedig sokfelé társul erős, helyenként pedig viharos lökésekkel kísért szél. Közben tovább tart a hidegebb levegő beáramlása.

Az érzékenyek körében még mindig előfordul görcsös fejfájás, illetve izomgörcsök is, utóbbi inkább csak délelőtt lesz jellemző. Amennyiben az érintettek közé tartozik, fogyasszon több folyadékot a nap folyamán. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, rosszullét jelentkezhet. A közérzete minden bizonnyal estétől csak átmenetileg kezd javulni, jelentősen nem mérséklődnek a tünetek.

Az ízületi panaszok is felerősödhetnek, a változóan felhős időben kellemetlenebb napban lesz részünk. Az erős szél által érintett tájakon nyugtalan, ingerlékeny lehet, könnyen elveszítheti a türelmét akár egy-egy kisebb probléma kapcsán is. Ez a tartós időjárás-változás kellemetlen közérzetet, nyomott hangulatot okozhat. Ráadásul még az óraátállítást is megérezheti, egyéni érzékenységtől függően akár 3-5 napig is tapasztalhatja a tüneteket!

Szabadtéri tevékenységek

A napsütéses időszakokban javulhat a hangulat, de tovább csökken a hőmérséklet! Reggel már lesznek fagyos tájak, és napközben is hűvös marad a levegő, ráadásul az erős légmozgás több fokkal csökkenti az érzett hőmérsékletet.

Milyen idő lesz kedden?

Kedden napos-gomolyfelhős időre van kilátás, és időnként több tájegységünkön is előfordulhat futó zápor, hózápor, néhol akár zivatar is. Sokfelé lesz erős, viharos az északnyugati szél. Hajnalban az ország nagy részén fagyni fog, a fagyzugos, szélvédett északi tájakon -5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Napközben mindössze 5 és 9 fok közé melegedhet a levegő.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Kötőhártya-gyulladás: így derítheti ki, hogy allergia vagy fertőzés okozza

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához