Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a migréneseket megviselheti a vasárnapi időjárás

orvosmeteorológia, front, migrén, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint tovább erősödhetnek a keringési panaszok, amik mellé fokozott migrénhajlam is társulhat!

A nappal hossza és a besugárzási energiamennyiség változása a légkörkörnyezeti hatások fő mozgatója, és közvetetten a szervezeti hatások kiváltója. Merőlegesbe áll a Föld tengelye! Mivel jár ez? Pontosan elmagyarázza a meteogyógyász®!

Vasárnap a hűvös reggel, és az ezt követő gyors melegedés okozhat panaszokat, de a hőérzet délután már kellemes. Hajnalban azonban még a kopásos bántalmakkal élők fájdalmai fokozódhatnak, ez a következő egy-két napban átmenetileg enyhülni fog.

A napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, délután kellemesen alakul a hőérzet. A nagy napi hőingás azonban okozhat kellemetlenségeket a vérnyomáspanaszokkal és a keringési rendellenességekkel élőknek, amik estére ugyan átmenetileg mérséklődnek, de a következő reggeleken szintén igen intenzívnek ígérkeznek!

Ha a melegfrontra fokozottan érzékenyek csoportjába tartozik, akkor enyhébb fejfájásra, migrénre is számíthat, de a napos idő okozta kellemesebb közérzet feledtetheti ezeket a kisebb panaszokat. Kissé álmos, fásult is lehet, csökkenhet a fizikai és a szellemi teljesítőképessége.

Szabadtéri:

Hajnalban főleg a völgyekben kifejezetten alacsonynak ígérkezik a hőmérséklet, így könnyen megfázhat, ha nem öltözik megfelelően. Egy kisebb kabát is elkél, könnyen meghűlhet, ha alulöltözik. Napközben a szél kissé csökkenti az érzett hőmérsékletet, de alapvetően egy kellemes tavaszi napban lesz részünk. A humánmeteorológiai és az időjárási helyzet is kedvez a szabadtéri programoknak, kirándulásoknak. A tiszta levegőn jólesik a séta, az ideális hőmérsékletű időben sportoláshoz, kiránduláshoz is könnyen kedvet kaphat. A sok napsütés hatására a hangulat, a közérzet is jelentősen javul, töltsön minél több időt a friss levegőn!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Sokat szédül, mert alacsony a vérnyomása? Ezt tegye, és jobban lesz!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához