Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: alvászavar, tompaság vár ránk pénteken

alvászavar, fáradtság, szelén, szelénhiány, kimerültség, pajzsmirigy

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a már meglévő tünetek tovább erősödhetnek, a hétvégén pedig újak is felléphetnek!

Nyakunkon a melegfront! Ez most extrém hőanomáliával jár, aminek a szokásosnál is erősebb szervezeti terhelés a következménye.

Nehezen viseli a melegfrontot? Válasz a meteogyógyásztól®! Nagy szüksége lehet rá Önnek is!

Fronthatás pénteken

Pénteken az előző naphoz hasonlóan egy melegfront érezteti hatását. A felhős idő a közérzeten is ront, de emellett még számos, időnként erős panasz is felléphet.

A fronthatás országszerte jellemző lesz!

Sokan, az idő előre haladtával egyre többen tapasztalhatnak migrénes fejfájást, melyet az élénk, olykor erős szél még tovább fokoz. Álmatlanság, alvászavarok, nyugtalanság is jelentkezhet, jelentősen csökkenhet a koncentrálóképessége, valamint felerősödhetnek a különféle gyulladásos panaszai is. Az élénk, erős légmozgás hatására ingerlékenységet, ok nélküli feszültséget is tapasztalhat. Délután a felhősebb idő kissé kedvetlenebbé is teheti az érzékenyebbeket.

Előző nap is melegfront hatott a szervezetére, most növekszik az igénybevétel, majd 24 órán belül egy hidegfront érkezése várható. Ez az extrém változékonyság rendkívüli terhelést jelent, ezért próbáljon pihenni, minden szabad percében kímélje magát. Az alvásra is ajánlott nagy gondot fordítani, habár most nagy eséllyel alvászavarokkal is küzdhet.

Pollenhelyzet

Az enyhe idő hatására tovább emelkedhet a mogyoró pollenkoncentrációja, a ciprus és tiszafaféléknek már magas, a kőrisnek pedig már közepes mennyiségű virágpora van a levegőben. Az allergiások mérsékelt tünetekkel számoljanak, de a csapadák után csökkenhet a pollenkoncentráció.

Milyen idő lesz pénteken?

Pénteken eleinte keleten, északkeleten eshet, nyugat, délnyugat felől azonban egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. Délután a napos időszakok mellett elszórtan, elsősorban délen és keleten lehetnek záporok, akár egy-egy zivatar is előfordulhat. A délnyugati szél többfelé élénk, az ország déli és keleti felén gyakran erős lehet. Hajnalban -1 és +6, napközben északkeleten 7 és 9, máshol 10-16 fok között alakul a hőmérséklet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Megdöbbentő pontossággal mutatja ki a korai rákot ez az egyszerű vizsgálat

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához