Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: csütörtökön a front megy, a fejfájás marad

orvosmeteorológia, front, migrén, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a front távozása ellenére sem válik tünetmentessé a helyzet, sőt, akár markáns panaszok is felléphetnek egyeseknél!

Az időjárás-érzékenyek a front távozása után is tapasztalhatnak akár erős tüneteket is. Ha ön is tartós fejfájástól szenved, ingadozik a hangulata és a közérzete, vagy egyszerűen csak ok nélkül kimerültnek érzi magát, ön is érintett lehet.

A tél a legmegterhelőbb évszak, főleg a frontérzékenyeknek. Vegye komolyan a meteogyógyász® mai figyelmeztetéseit:

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön a megszűnő kettősfronti hatás mögött az erős szél is okozhat panaszokat, a fejfájásra hajlamosak nehéz napra készüljenek, hazánk minden részén felléphetnek panaszok a fejfájásra hajlamosak körében. A fronthatástól függetlenül is már a reggeli órákban kialvatlanul ébredhet, napközben pedig az ingerültség mellé még fejfájás is társulhat. Ez főleg görcsös formában jelentkezik. Az ok nélküli idegesség a hangulatára is rányomhatja bélyegét, csökken a munkateljesítmény - éppen ezért javasolt előre megterveznie a napirendjét, így elkerülheti a felesleges kapkodásból adódó feszültséget.

A gyerekek az iskolában rosszabbul teljesíthetnek, időnként pedig kezelhetetlenebbek, nyugtalanabbak is lesznek. Az erős légmozgás a bőrét is könnyen kiszáríthatja, ez ellen zsíros ápolókrémekkel védekezhet. A keringési panaszok még midig fennállhatnak, északkeleten léphetnek fel a legintenzívebben.

Szabadtéri tevékenységek

A szél a hőérzetét rontja, ráadásul hűvös időben lesz részünk, szükséges tehát a réteges, szélálló öltözet. Az esernyőt célszerű kéznél tartani, ugyanis ezen a napon sem zárható ki teljesen kisebb csapadék kialakulása.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához