Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: csütörtökön tartós fejfájásra számíthat

fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint csak rövid szünet lehet a fronthatások között, ami alatt nem lesz lehetősége a szervezetnek pihenni és regenerálódni.

Az időjárás-érzékenyek a tartós nyirkosság és a gyakran fényszegény idő hatásait az átlagosnál is nehezebben viselhetik, és a folytatásban további állapotromlásra számíthatnak. Ha ön is ízületi bántalmakat tapasztal, keringési panaszai vannak vagy mentálisan nem érzi jól magát, ön is érintett lehet. Tartós fronthatás alatt állunk! Hogy alakulnak a panaszaink? Nézze meg a meteogyógyász® napi videóján:

Csütörtökön eleinte még hidegfronti hatás lesz, majd a front a déli órákra elhagyja térségünket, de mögötte tovább tart a hideg levegő beáramlása, mely az érzékenyeknél ezután is hidegfrontra jellemző tüneteket válthat ki. Az öltözködésre most különös gondot kell fordítani!

Még több napig ez a lehűlés fogja meghatározni a humánmeteorológiai® helyzetet. Sőt, a jelentkező tünetek várhatóan fokozódnak. A csapadékos idő ugyan délután átmenetileg megszűnik, ám a hideg reggelen többeknél kopásos jellegű ízületi bántalmak léphetnek fel, mely a nyirkosabb tájakon még erőteljesebben jelentkezhet. Nagymértékben növekszik a megfázás veszélye is.

Az előző napokban tapasztalt fronttevékenység bizonyára igénybe vette a szervezetét, legyengülhetett, így fogékonyabbá válhatott a kórokozókkal szemben is. Növelje a C-vitamin bevitelét, az étrendjébe is igyekezzen beépíteni az ezt tartalmazó ételeket, például a citrusféléket és a csipkebogyót. Az időnként erős légmozgás hatására fejfájás jelentkezhet, emellett ingerlékenyekké és türelmetlenebbekké is válhat, és a görcsös panaszok sem múlnak el maradéktalanul.

Szabadtéri:

Már napközben is az átlag alatt marad a hőmérséklet, a hőérzeten pedig a többfelé élénk szél is ront. Az esernyőkre a nap első felében lehet szükség.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához