Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ezeket a kellemetlen tüneteket okozhatja a pénteki front

orvosmeteorológia, front, fejfájás, ízületi fájdalom

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint most több napig rossz lesz az élettani helyzet, de napról napra változik, hogy kik számíthatnak intenzív panaszokra.

Az időjárás-érzékenyeknél okozhat erősebb tüneteket a front, de változó intenzitású panaszok másoknál is felléphetnek. Ha ön is gyakran álmatlanságtól szenved, ingadozik a vérnyomása vagy migrénje, fejfájása van, ön is érintett lehet!

Szabaduljon meg a frontok okozta panaszaitól! Nézze meg a meteogyógyász® mai videóját:

Fronthatás pénteken

Pénteken hidegfront, majd kettősfront okoz kellemetlen tüneteket. Még az egészségesek is megérzik, egész nap sok panasz jelentkezhet, keleten lehet valamivel jobb a helyzet. Máshol még azoknál is erős panaszok léphetnek fel, akik egyébként nem szokták rosszul viselni az időjárás-változást.

Sokféle tünet jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél. Szinte egész nap lehangoló, felhős lesz az idő, sokfelé kifejezetten nyirkos lesz a levegő. Ha az érzékenyebbek csoportjába tartozik, nagy a valószínűsége, hogy önnél is fejfájás, vérnyomás- és keringési problémák lépnek fel. Többen nehezen ébredhetnek: kialvatlanságot, álmosságot tapasztalhat, és napközben is szétszórtnak, figyelmetlennek érezheti magát. Fokozódhatnak a gyulladásos jellegű panaszok, majd este, a Dunántúlon pedig már a déli óráktól a görcsös bántalmak kerülnek előtérbe. A vérnyomáspanaszokkal élők helyzetét kifejezetten megnehezíti ez a front, a hirtelen változó időjárás.

Az alacsonyabb hőmérséklet és a csapadékos, nyirkos levegő különösen az ízületi panaszokkal élőknél fejt ki negatív hatást. Kopásos és gyulladásos jellejű végtagfájdalmakat is tapasztalhat, a kar és a láb tornáztatása, kímélő átmozgatása enyhíthet ezeken valamelyest. A csapadékos levegőben a kórokozók is könnyebben terjednek, ajánlott tovább emelnie, illetve továbbra is tartania a napi vitaminbevitelt.

Szabadtéri tevékenység

Fontos a réteges öltözet, különösen a szeles, tartósan csapadékos vidékeken! A hőérzete errefelé alacsonyan alakul, melyhez a hideg mellett a többfelé élénk, néhol erős szél is hozzájárul. Keleten jobb lehet a komfortérzet, ott a hőmérséklet is kellemesebbnek ígérkezik.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához